Cirkulationspumper

Som husejer har du altid mindst én cirkulationspumpe, der pumper vand rundt i dine installationer og sørger for varmt vand i hanerne. Med tiden er der blevet udviklet bedre og mere energioptimerende cirkulationspumper, og hos VVS Mester tilbyder vi selvfølgelig nogle af de mest energieffektive løsninger, så du kan få mest muligt ud af din cirkulationspumpe. Og så giver vi dig muligheden for ved et enkelt klik at få din lokale VVS Mester til at installere og levere den.

Bør du udskifte din cirkulationspumpe?

Det er værd at overveje, hvorvidt du bør udskifte din cirkulationspumpe. Hvis du i dag er ejer af en ældre cirkulationspumpe, kan du spare mange penge ved at skifte til en ny. Faktisk kan du spare op til 20% på el- og varmeregningen. En ny pumpe er således en god investering, der indtjener sig selv i løbet af få år.

Hvad er en cirkulationspumpe?

En cirkulationspumpe er installeret i de fleste boliger, der har eget varmeanlæg. Ofte vil der være en cirkulationspumpe til brugsvand og en cirkulationspumpe til varme.

Cirkulationspumpen til brugsvand sørger for, at der hurtigt kommer varmt vand i din vandhane og bruser, mens pumpen til varme sørger for at vandet kommer rundt i dine radiatorer og eventuelle gulvarmesystemer.

Hvordan ser du forskel?

Grundfos markerer deres pumper til brugsvand med et N eller B i navnet.

grundfos
Hvornår er din cirkulationspumpe forældet?

Er din cirkulationspumpe mere end 10 år gammel, bør du klart udskifte den. Derudover bør du kigge nærmere på pumpens forbrug. Er watt angivet til minimum 50 eller højere bør du også udskifte den, da du således kan minimere watt-forbruget markant.

Er du i tvivl om, hvorvidt din pumpe er forældet, kan du kontakte din lokale VVS Mester.

Fordele ved at udskifte din gamle cirkulationspumpe?

  • Nye pumper har et effektforbrug på ned til 3 watt.
  • Spar op til 20% på el- og varmeregningen.
  • Nye pumper støjer mindre end gamle.
  • Varmen bruges de steder, der er brug for det, da returtemperaturen automatisk sænkes.
  • Mindsket risiko for strafafgifter, da en ny pumpe køler korrekt.

Cirkulationspumper

Som husejer har du altid mindst én cirkulationspumpe, der pumper vand rundt i dine installationer og sørger for, at der kommer varmt vand ud af hanerne. Med tiden er der blevet udviklet bedre og mere energioptimerende cirkulationspumper, og hos VVS Mester tilbyder vi selvfølgelig nogle af de mest energieffektive løsninger, så du kan få mest muligt ud af din cirkulationspumpe. Og så giver vi dig oven i købet muligheden for, ved et enkelt klik, at få din lokale VVS Mester til at levere og installere den.

Her på siden ser du vores mange forskellige modeller. Selvom de ved første øjekast ser meget ens ud, så er der faktisk stor forskel på dem. Jo større tryk og jo mere flow du har brug for, desto større skal pumpen være. Det vil sige, at valget af pumpe afhænger af to ting; mængden (af fx vand) som pumpen skal transportere samt modstanden i rørsystemet – altså hvor hårdt og hvor meget pumpen skal trykke for at få vandet igennem.

Få gratis tips og gode råd

Tilmeld dig VVS Mesters nyhedsbrev, og få inspiration og gode råd om renovering, energioptimering, badeværelser mm.

Med din tilmelding accepterer du, at vi må sende dig to månedlige nyhedsbreve. Vi gør opmærksom på, at du til enhver tid kan fortryde din tilmelding igen.