Nu sparer du endnu flere penge med en varmepumpe

Spar endnu flere penge med en varmepumpe

Spar flere penge med en varmepumpe

Elvarmeafgiften sænkes! Det betyder, at du kan spare mange penge med en varmepumpe. 

Folketinget vedtog i 2018 en sænkelse af elvarmeafgiften, hvilket betyder, at du nu kan spare endnu flere penge ved at vælge en varmepumpe. Dette gælder, uanset om du vælger en luft til luft varmepumpe, en luft til vand varmepumpe eller en jord til vand varmepumpe.

Desuden er det vedtaget, at den almindelige elafgiftssats nedsættes gradvist frem til 2025 med i alt ca. 16 øre. Som du kan læse, er der besparelser at hente over hele linjen.

Hvad kommer besparelsen til at betyde for dig?

Sænkelsen af elvarmeafgiften vil ske løbende frem mod 2021. Det betyder, at afgiften falder fra 30 øre pr. kWh til ca. 15 øre pr. kWh i 2021. Der vil således i 2021 være en samlet besparelse på 15 øre pr. kWh i forhold til niveauet fra 2018.

Er du indehaver af en jordvarmepumpe, eller overvejer du at investere i én, vil du kunne spare yderligere 1.300 kr. i 2021 sammenlignet med 2017. Du kan altså hurtigt tjene udgifterne til en varmepumpe hjem igen.

For at være berettiget til den nedsatte elafgift, skal din boligs opvarmningsform være angivet korrekt i BBR-registeret. Du kan tjekke din boligs opvarmningsform på Den Offentlige Informationsserver via ois.dk.

Skift til en grønnere energikilde

Er du ikke indehaver af en varmepumpe giver sænkelsen i elafgiften dig mulighed for at skifte til en grønnere og vedvarende energikilde og spare mange penge. Er det i dag fossile brændstoffer såsom oliefyr eller gasfyr, der opvarmer din bolig, kan det især betale sig at skifte. Det vil ikke kun gavne miljøet men også din pengepung. Du kan opnå rigtig store besparelser på varmeregningen i mange år fremover.

Vil du se nærmere på, hvor meget du kan spare? Se vores energiberegner her.

Fordelene ved varmepumper 

  • En miljøvenlig opvarmningsform, der tilgodeser samfundets bæredygtige udvikling
  • Din CO2-udledning falder drastisk og giver en bedre energimærkning af din bolig
  • Økonomisk gevinst, hvor besparelsen på din elregning er en vigtig faktor
  • Du kan få tilskud til din varmepumpe. Læs her hvordan. 
  • Udgifterne ved installation og køb af varmepumpe vil hurtigt tjene sig ind igen, da det høster store besparelser fra dag ét.  

Bør du udskifte din gamle varmepumpe?

Er du allerede indehaver af en varmepumpe bør du tjekke, om det kan betale sig at skifte til en ny. Er din nuværende varmepumpe ældre end 10 år, kan du spare omkring 9.000 kr. om året ved at skifte til en ny. Ligeledes kan du spare penge ved at skifte fra en luft til luft varmepumpe til en jord til vand varmepumpe. Du kan finde en sammenligning af de forskellige varmepumper her.

Husk energitilskuddet og håndværkerfradraget!

Når du får installeret varmepumpe skal du huske både energitilskuddet og håndværkerfradraget. Energitilskuddet er et tilskud, du kan få, når du laver energiforbedringer i din bolig. Udskifter du eksempelvis dit gamle oliefyr med en luft til vand varmepumpe, kan du få tilskud på op til 37.000 kr. Og med håndværkerfradraget kan du trække arbejdslønnen fra i skat. Du kan dog ikke benytte begge dele til samme projekt.

Få tips og gode råd

Tilmeld dig VVS Mesters nyhedsbrev, og få inspiration, produkttips og gode råd til energiforbedringer.