4 hurtige og nemme energibesparelser i et gammelt hus

Gammelt hus

Bare fordi du er indehaver af en gammel bolig, betyder det ikke, at du ikke også kan opnå store energibesparelser ved at lave nogle små ændringer.

Vi har her samlet fire nemme måder at opnå hurtige energibesparelser.

1. Udskift dine termostater og få styr på varmen

Er dine radiatortermostater mere end 10 år gamle, kan du opnå en energibesparelse på helt op til 23% ved at skifte til nye termostater. Og sandsynligheden for, at dine termostater er gamle, er stor, hvis du bor i et gammelt hus. Du kan altså nemt opnå en stor energibesparelse i dit gamle hus ved en simpel udskiftning af dine termostater.

Du kan med fordel vælge at skifte til Danfoss Eco der er smartvarme. Dette betyder, at du via din telefon kan styre varmen i huset. Du kan altså nemt slukke for varmen, når du ikke er hjemme, og tænde den igen et par timer før, du kommer hjem, så du ikke kommer hjem til et koldt hus. Du kan læse mere om hvorfor det er en god ide at udskifte de gamle termostater her.

radiator termostat
spar på vandet med nyt toilet

2. Nedsæt skyllet på dit toilet og spar på vandet

En gennemsnitsfamilie skyller ud i toilettet mange gange om dagen, uanset om de bor i et gammelt eller nyt hus. Derfor kan du også nemt opnå en stor besparelse på vandregningen ved at nedsætte skyllet i dit toilet.

Et gammelt toilet kan have et skyl på helt op til 8-12 liter pr. skyl. Hvis dette er tilfældet med dit toilet, kan du opnå en endnu større energibesparelse i dit ældre hus ved at købe et nyt toilet med helt ned til 2/4 liter pr. skyl. Dette kan spare dig op til 10 liter vand pr. skyl, og du vil således hurtigt tjene toilettet ind igen. Det er altså en hurtig og nem måde at opnå energibesparelser i dit gamle hus.

Vi har lavet en guide til dig, som hjælper med valg at nyt toilet. Find den her.

3. Vandbesparende bruser sparer dig tusindvis af liter

En anden nem måde at opnå en energibesparelse i et gammelt hus på er, ved at udskifte bruseren til en vandbesparende bruser. Og dette kan nemt gøres billigt. Du behøver nemlig ikke at udskifte både armatur og termostat. Du kan nøjes med at købe en ny, vandbesparende håndbruser og koble denne på dine allerede eksisterende installationer. Således kan du både nemt og billigt opnå store energibesparelser i dit gamle hus.

Vil du have en rigtig luksusbruser i din bolig, kan du naturligvis også få denne i en vandbesparende udgave, så du kan opnå energibesparelser. Uanset hvilken vandbesparende bruser, du vælger til at erstatte din nuværende bruser i dit gamle hus, så vil du opnå en energibesparelse.

tips til at vælge den rigtige bruser

4. Nem energibesparelse med berøringsfrit armatur

Uanset om du er til et berøringsfrit armatur eller blot et almindeligt armatur med greb, så kan du opnå en stor energibesparelse i din ældre bolig ved at udskifte armaturet. Har vandhanen ikke været udskiftet i de sidste mange år, er det et af de første steder, du kan sætte ind for at opnå en stor energibesparelse.

Udviklingen på området går kun fremad, og de fleste producenter af armaturer har i dag lavet deres vandhaner vandbesparende og dermed energibesparende. Går du efter et GROHE armatur skal du eksempelvis kigge efter EcoJoy-funktionen, hvis du ønsker et vandbesparende armatur. Er det hansgrohe, du ønsker som erstatning til din vandhane, skal du kigge efter EcoSmart-funktionen, der ligeledes betyder, at armaturet er vandbesparende.

Find mere inspiration til energioptimering...

Energirenovering

Energioptimering af hus

Læs artiklen her
Vandskade efter kraftig nedbør

Vandskade efter skybrud - sådan gør du

Vandskadeguide
Energibesparelser

8 tips til billige energibesparelser

Læs artiklen her
Renovering af gammelt hus

Energirenovering af gammelt hus

Læs artiklen her
Få gratis tips og gode råd

Tilmeld dig VVS Mesters nyhedsbrev, og få inspiration og gode råd om renovering, energioptimering, badeværelser mm.

Med din tilmelding accepterer du, at vi må sende dig to månedlige nyhedsbreve. Vi gør opmærksom på, at du til enhver tid kan fortryde din tilmelding igen.