Energioptimering af hus

Energirenovering

Føler du, at pengene fosser ud af din bolig?

Der er flere måder, hvorpå du kan energioptimere dit hjem, og endda på en måde der både vil energibesparende og passe bedre på miljøet i mange år fremover.

De seneste par år er markedet for intelligente og fremtidssikrede produkter til opvarmning af hjemmet eksploderet. Når vi taler om ’fremtidssikrede’ eller ’energibesparende’ produkter, er der ofte tale om produkter, der kan styres fra en app fra din telefon, og ved flere af produkterne er der intelligente følere og sensorer, der slår produktet fra, når der ikke er behov for, at det kører. Denne form for intelligent styring af boligens varme er en enestående og ikke mindst nem måde at skabe energibesparelser i huset og gøre noget godt for miljøet. Først og fremmest fordi du, helt basalt set, mindsker dit energiforbrug, men også fordi, at produkterne er langtidsholdbare, og dermed mindsker du behov for vedligeholdelse og udskiftning.

Nedenfor finder du forslag til de smarte produkter, der kan gøre dit hjem mere energieffektivt.

Intelligente termostater

Med en velkendt miljø- og klimabevidst profil er det ingen overraskelse, at den danske ventilgigant Danfoss har været en af de første på markedet med energibesparende, intelligente produkter.

Det energibesparende og intelligente produkt Danfoss Eco får du et smart og langtidsholdbart varmesystem til hjemmet. Med Danfoss Eco termostater kan du regulere varmen i dine radiatorer fra din smartphone gennem Bluetooth-tilkobling. Det giver du mulighed for at indstille varmen i hjemmet på op til 10 meters afstand. Det giver dig en varmeregulering, der er meget stabil og op til 23% lavere end et varmeforbrug med normale termostater. Danfoss Eco er det oplagte valg til et mindre hjem.

danfoss eco
uponor minitec

Gulvvarme system

Uponor er en finsk virksomhed, der er kendt for sine energieffektive indeklimasystemer i højeste kvalitet.

Med deres intelligente gulvvarmesystem Uponor Smatrix har du mulighed for at gøre det behageligt varmt i hjemmets rum og styre gulvvarmen fra din mobil og fra systemet centralenhed. Den trådløse betjening er en sikker måde, hvorpå du kan få kontrol over varmen i dit hjem og dermed begrænse unødig opvarmning af hjemmet.

  • Intuitiv indstilling via app eller centralenhed
  • Består af trådløse enheder, der nemt kan tilføjes, så du får præcis det system, der passer til dine behov
  • Langtidsholdbart og energivenlig
  • Tilkobling af gulvvarme og radiatortermostater til én og samme centralenhed
  • Energibesparelse på op til 20% af hjemmets varmeudgift

Mindsk varmeregningen med jordvarmepumpe

Et jordvarmeanlæg eller jordvarmepumpe er en af de installationer, der kan give dig den største besparelse på varmeregningen. Så selvom det er ret dyrt at anlægge, og installationen kan være lidt omfattende, er et jordvarmeanlæg en af de bedste investeringer, der kan gøres hvis du vil energirenoverer dit hjem. Jordvarmeanlægget forsyner dig med varme og varmt vand, alt sammen takket være den varme, der er i jorden året rundt. Fordelene ved denne varmekilde er mange:

  • Et jordvarmeanlæg har en utrolig lang levetid og kræver, ud over et årligt eftersyn, ingen vedligeholdelse. Det gør anlægget til en af de mest sikre investeringer, du kan lave
  • Et jordvarmeanlæg er noget af det absolut mest miljørigtige, du kan få. Jordvarme reducerer dit Co2-udslip med op til 75%
  • Med en jordvarmepumpe kan du se frem til en billigere varmeregning. Har du eksempelvis et oliefyr i dag, kan du halvere din varmeregning

VVS Mester hjælper dig på vej

Husk, at du på VVS Mester hjemmeside altid kan finde din lokale VVS Mester, som kan hjælpe dig sikkert videre mod et mere energirigtigt hjem med et energiforbrug, der afspejler de miljøvenlige hensigter. Booker du en VVS Mester kan du få rådgivning om, hvordan du bedst energioptimere din bolig.

Book VVS Mester

Find mere inspiration til energioptimering...

Gammelt hus

4 nemme energibesparelser i gammelt hus

Læs artiklen her
Renovering af gammelt hus

Energirenovering af gammelt hus

Læs artiklen her
Energibesparelser

8 tips til billige energibesparelser

Læs artiklen her

Gode råd til at gøre huset vinterklar

Læs guiden her
Få gratis tips og gode råd

Tilmeld dig VVS Mesters nyhedsbrev, og få inspiration og gode råd om renovering, energioptimering, badeværelser mm.

Med din tilmelding accepterer du, at vi må sende dig to månedlige nyhedsbreve. Vi gør opmærksom på, at du til enhver tid kan fortryde din tilmelding igen.