Spar flere penge med en varmepumpe

Varmepumper kan skabe store besparelser på varmeregningen i forhold til traditionelle varmekilder, som eksempelvis olie, el eller naturgas. En varmepumpe er en miljøvenlig varmekilde, der er i stand til at generere op imod 4-6 gange så meget energi, som de kræver i drift. Varmepumper udnytter varmen i luften eller jorden og overfører den til radiatorer og gulvvarme eller blæser det ind direkte som varm luft.

Skift til en grønnere energikilde

Er det i dag fossile brændstoffer såsom oliefyr eller gasfyr, der opvarmer din bolig, kan det især betale sig at skifte. Det vil ikke kun gavne miljøet men også din pengepung. Du kan opnå rigtig store besparelser på varmeregningen i mange år fremover. Vi har lavet en oversigt over hvorfor du bør udskifte dit oliefyr og gasfyr, klik på de to links og blev forhåbentlig klogere.

Vil du vide mere om varmepumper og de forskellige typer?

Så har vi samlet alt du behøver at vide lige her.

Har du brug for hjælp, så står din lokale VVS Mester klar til at rådgive og vejlede dig.

Find din lokale installatør her

Fordelene ved varmepumper

  • En miljøvenlig opvarmningsform

  • Din CO2-udledning falder drastisk og giver en bedre energimærkning af din bolig

  • Økonomisk gevinst, hvor besparelsen på din elregning er en vigtig faktor

  • Du kan få tilskud til din varmepumpe. Læs her hvordan

  • Udgifterne ved installation og køb af varmepumpe vil hurtigt tjene sig ind igen, da det høster store besparelser fra dag ét

Bør du udskifte din gamle varmepumpe?

Er du allerede indehaver af en varmepumpe bør du tjekke, om det kan betale sig at skifte til en ny. Er din nuværende varmepumpe ældre end 10 år, kan du spare omkring 9.000 kr. om året ved at skifte til en ny. Ligeledes kan du spare penge ved at skifte fra en luft til luft varmepumpe til en jord til vand varmepumpe. Du kan finde en sammenligning af de forskellige varmepumper her.

Husk energitilskuddet

Når du får installeret varmepumpe skal du huske energitilskuddet. Energitilskuddet er et tilskud, du kan få, når du laver energiforbedringer i din bolig. Udskifter du eksempelvis dit gamle oliefyr med en luft til vand varmepumpe, kan du få tilskud på op til 37.000 kr.

Find mere inspiration til energioptimering...

Energibesparelser

8 tips til billige energibesparelser

Læs artiklen her
spar på vandet

Spar penge på vandregningen

Læs artiklen her
Skybrud

Skybrudssikring

Skybrudssikring

Gode råd til at gøre huset vinterklar

Læs guiden her
Få gratis tips og gode råd

Tilmeld dig VVS Mesters nyhedsbrev, og få inspiration og gode råd om renovering, energioptimering, badeværelser mm.

Med din tilmelding accepterer du, at vi må sende dig to månedlige nyhedsbreve. Vi gør opmærksom på, at du til enhver tid kan fortryde din tilmelding igen.