Skybrudssikring

Skybrud

Skybrud kan være utroligt omkostningsfulde og ødelæggende. En oversvømmelse i dit hus kan betyde ødelagte billeder, arvestykker og vandskade på uerstattelige genstande. Selv med en forsikring kan det efterfølgende være noget nær umuligt at godtgøre, især for de genstande der primært har affektionsværdi. For hus- og sommerhusejere er det at komme hjem til et oversvømmet hus et sandt mareridt. Den dårlige nyhed er, at de fleste eksperter og meterologer anslår, at vi med klimaforandringer kan se frem til endnu flere skybrud, stormfloder og andre vejrekstremer. Den gode nyhed er, at der heldigvis er mange forebyggende tiltag, du kan tage for at afbøde og undgå en oversvømmelse

Minimer din risiko for vandskader ved skybrud

Hos VVS Mester vil vi gerne sikre dig mod grimme overraskelser i hjemmet, derfor finder du her en let og overskuelig guide til, hvad du kan gøre for at sikre huset og minimere risikoen for vandskader.

1. Rens tagrenderne

En af de vigtigste indsatsområder for at undgå oversvømmelser af hjemmet er heldigvis noget så simpelt som at holde hjemmets tagrenden og nedløbsrør fri for blade og snavs. Alt der kan ligge i tagrenden og blokere for, at vandet løber frit, er en potentiel oversvømmelsesfare. Vand, der løber ud over din tagrende, kan, uden ordentlige foranstaltninger, skabe problemer i din kælder.

2. Erstat gulvtæpper

Hvis det er muligt, er det en rigtig god idé at erstatte tæpper og trægulve med klinker eller beton. Det sikrer, at dit gulv ikke suger spilde- eller regnvand til sig og skaber et fugtigt og endnu mere ødelæggende miljø i f.eks. en kælder. En erstatning af et vandskadet tæppe eller trægulv kan være en dyr, uforudset udgift, oveni de andre udgifter der følger med en oversvømmelse af kælderen.

3. Installer en tilbageløbssikring

Installer en tilbageløbssikring i dit hjem. Med tilbageløbssikring får du mulighed for at bruge husets afløb under et skybrud uden at risikere tilbageløb, der kan oversvømme hjemmet. En tilbageløbsikring fås i flere forskellige størrelser og er specielt udviklet til en- og tofamilieshuse, hvis afløbet i kælderen ligger lavere end det offentlige kloaknet.

Få en installeret en pumpebrønd fra Grundfos og er dit hjem særligt udsat, anbefalder vi at du installere Grundfos' GO-appen til telefonen, så du uanset hvor du er, har fuld styring med hjemmets oversvømmelsessikring. Via Grundfos GO-appen kan du styre pumpen, følge med i den aktuelle vandstand, få oversvømmelsesalarm og meget andet, der sikrer hjemmet.

?Din lokale VVS Mester installerer let pumpebrønden, der sikrer dit hjem i tilfælde af skybrud.

4. Overvågning af luftfugtigheden

Er der enkelte steder i dit hjem, hvor der er risiko for vandskader, er det en god ide at installere en enhed som kan overvåge luftfugtigheden og temperaturen. Med en enhed fra Grohe Sense bliver du advaret hvis der sker pludselige ændringer. GROHE Sense er koblet op på app’en GROHE Ondus, så du nemt kan få advarsler tilsendt på mobilen, og således hurtigt reagere, hvis der skulle være problemer.

Har du brug for større sikkerhed, skal du købe GROHE Sense Guard. GROHE Sense Guard overvåger dine rør og kan således både registrere små lækager og større brud på rørene. Da GROHE Sense Guard er koblet op på dine rør, slukker sikkerhedssystemet automatisk for vandtilførslen i rørene, hvis den registrerer lækager, så du på den måde undgår oversvømmelser.

Oversvømmelse
grohe sense
5. Ejendele over gulvhøjde

Placér dine vigtigste ejendele over gulvhøjde. Der skal overraskende lidt vand til, at du kan få beskadiget dine ejendele. Har du vigtige dokumenter, billeder eller andre ting du ønsker at beskytte fra en oversvømmelse er det selvfølgelig en god idé at få det over gulvhøjde. Tillader pladsen det, så sæt en hylde eller en reol op, hvor dine vigtigste ejendele kan komme over gulvhøjde. Hvis du ikke har plads til det, kan du med fordel lægge dine ejendele i lufttætte plastikposer.

Oversvømmelse
VVS Mester

Find mere inspiration til energioptimering...

Energibesparelser

8 tips til billige energibesparelser

Læs artiklen her
spar på vandet

Spar penge på vandregningen

Læs artiklen her

Gode råd til at gøre huset vinterklar

Læs guiden her
Renovering af gammelt hus

Energirenovering af gammelt hus

Læs artiklen her
Få gratis tips og gode råd

Tilmeld dig VVS Mesters nyhedsbrev, og få inspiration og gode råd om renovering, energioptimering, badeværelser mm.

Med din tilmelding accepterer du, at vi må sende dig to månedlige nyhedsbreve. Vi gør opmærksom på, at du til enhver tid kan fortryde din tilmelding igen.