Indret badeværelset med farver

Trend: Indret badeværelset med farver

Badeværelset er et rum, hvor det er tilladt at eksperimentere med farver. Farver på badeværelset er yderst populære, fordi de skaber kontrast og indbyder til glæde samt god atmosfære. Men du behøver slet ikke en lave en hel renovering af badeværelset for at få farver ind. Selv små ændringer i indretningen kan give et flot, farverigt badeværelse.

Trend: Indret badeværelset med farver

Skab liv på badeværelset med farver

Farver på badeværelset skaber liv, stemning og personlighed. Og farver in. Du skal ikke kun bruge dem i stuen og soveværelset, men også på dit badeværelset. Det gælder både de rolige nuancer og de mere farverige. På badeværelset kan farver indtræde i mange afskygninger. Eksperimentér blot med at få farverne ind gennem maling, accessories, håndklæder og møbler.

Pift badeværelset op med farver gennem maling

Et godt sted at starte, når du indretter dit badeværelse med farver, er at male væggene i en ny, spændende farve. Malingen sætter hele rammen om badeværelset, og en ny farve på væggene kan ændre hele stemningen på dit badeværelse. BadArkitekten foreslår, at du eksperimenterer med en helt ny farve, når du indretter dit badeværelse med farve. En godt udgangspunkt er at male væggene i en farve, der komplementerer klinkerne. Er dine klinker på badeværelset f.eks. hvide, så kan du f.eks. pifte badeværelset op med en dyb grøn farve på væggene.

Farver påvirker stemningen

Husk også på at farver påvirker stemningen i et rum. Det er derfor en god ide at tænke over, hvilken stemningen og energi du ønsker, at badeværelset skal udsende, inden du maler væggene på badeværelset. Der er nemlig stor forskel på, om du maler med varme eller kolde farver. Varme farver er kendetegnet ved gul, gulorange, orange, rødorange, rød og rødviolet. De varme farver associeres med spænding, energi og lidenskab. De kolde farver er derimod kendetegnet ved lilla, blåviolet, blå, blågrøn, grøn og limegrøn. De kolde farver er kendetegnet ved ro og afslapning.

Få et nyt look på badeværelset med badeværelsesmøbler i farver

Badeværelsesmøbler er gode til at indrette badeværelset med farver. Badeværelsesmøbler i farve giver en helt ny dynamik til badeværelset, og det bliver hurtigt rummets samlingspunkt. Er du på udkig efter badeværlesesmøbler i farver har både Ifö og Geberit et stort udvalg. Badeværelsesmøbler i farver skaber et flot tvist til badeværelset, som med garanti vil blive lagt mærke til.

Trend: Indret badeværelset med farver
Trend: Indret badeværelset med farver

Indret badeværelset med et armatur og en håndbruser i smarte farver

Dit armatur og din håndbruser er ikke blot praktiske installationer på badeværelset, men kan med nye farver blive centrale design-elementer. Især blyfri håndvaskarmatur i messing vil skabe en flot kontrast på badeværelset. Også brusebadet kan hurtigt blive til en helt ny oplevelse. Prøv bare at skifte håndbruseren ud til en ny farve, som eksempelvis gul eller rød. Husk, inden du renoverer badet, at afstemme de farver du ønsker at benytte, så du er sikker på at de passer sammen, når badet står færdigt. Her er det en god ide at holde sig til maksimalt tre gennemgående nuancer, og lade dem gå igen på flere elementer.

Giv dit badeværelse et farveløft med lamper og et farverigt toiletsæde

Selv små ændringer på badeværelset gør, at farverne træder frem og bliver iøjnefaldende. BadArkitekten anbefaler, at du pifter badeværelset op med farvede lamper. Også toiletsædet er en formidabel måde at få farve ind på badeværelset, og toiletsædet kan let som ingenting udskiftes. Du kan eksempelvis få toiletsæder i klassisk sort eller mere farverig som blå eller lilla. Således kan et toiletsæde nemt benyttes til at skabe sammenhæng med en ny vægfarve.

Pift badeværelset op med tilbehør i farver

Tilbehør er en fantastisk måde at få farver ind på badeværelset. De færreste tænker over at benytte kunst og plakater på badeværelset også. Men faktisk er farverige billeder en nem måde at introducere farver på badet. Billederne er nemme at hænge op og desuden nemme at udskifte, hvis du senere vil have en ny farve ind på badeværelset. Er dine håndklæder i en neutral farve, er dette samtidig et nemt sted at starte, hvis du vil introducere nye farver på badeværelset.

Trend: Indret badeværelset med farver

Mere inspiration...

hiv naturen ind på badeværelset

Hiv naturen ind på badeværelset

Læs her
skab wellness derhjemme

Skab wellness-følelse derhjemme

Læs her
wellness med douchetoilet

Komfort og hygiejne med douchetoilet

Læs her
badeværelse i nordisk stil

Skab et badeværelse i ægte nordisk stil

Læs guiden her
Få gratis tips og gode råd

Tilmeld dig VVS Mesters nyhedsbrev, og få inspiration og gode råd om renovering, energioptimering, badeværelser mm.

Med din tilmelding accepterer du, at vi må sende dig to månedlige nyhedsbreve. Vi gør opmærksom på, at du til enhver tid kan fortryde din tilmelding igen.