Energirenovering af et gammelt hus

Renovering af gammelt hus

Store besparelser ved energirenovering

Hvis du skal renovere et hus af ældre dato, så er der flere måder, hvorpå du kan medtænke energivenlighed og tænke på miljøet. Der er især i boliger fra før 1980’erne store muligheder for at energioptimere hjemmet.

Omtrent 40% af vores miljøaftryk skyldes i dag energibruget i vores boliger, og det er selvfølgelig især de ældre huse, hvor der er store besparelser at hente.

En energirenovering af huset er en smart investering. Langt de fleste tiltag, du kan gøre i hjemmet, vil tjene sig hjem over relativt kort tid. Det betyder, at du med en energirenovering af huset kan reducere dit energiforbrug betydeligt, hvilket vil give dig besparelser på varmeregningen, og samtidig er det godt for miljøet.

Gulvvarme

Jævn opvarmning med gulvvarme

Gulvvarme giver hjemmet en utrolig behagelig opvarmning af huset. Samtidig giver det i mange tilfælde besparelser på varmeregningen, da den jævne opvarmning og et velisoleret hus, der holder på varmen, betyder, at der vil blive brugt mindre varme.

En af de smarte muligheder med gulvvarme er Uponor Smatrix systemet. Her kan du styre indeklimaet i dit hjem fra din smartphone eller computer. Den intelligente og automatiserede styring betyder, at du kun bruger den varme, der er absolut nødvendig for at opvarme hjemmet. Det intelligente Smatrix-system måler temperaturerne i og uden for boligen og justerer løbende gulvvarmen efter dine behov. Det sikrer, at du aldrig tilfører mere energi til gulvvarmesystemet end nødvendigt.

Fleksibelt gulvarme med lav byggehøjde

Det er blevet enkelt at installere vandbåren gulvvarme, selv om byggehøjden er begrænset, som det ofte kendes ved renoveringsopgaver eller ved om- og tilbygninger.

Løsningen er Uponor Minitec-system på blot 15 mm, som er en fleksibel og effektiv løsning. Det består af en gulvvarmeplade forberedt til montage af Uponor Minitec Comfort-rør. De enkelte gulvvarmeplader tilpasses nemt rummets form med en hobbykniv. Gulvvarmepladerne har selvklæbende underside og er enkle at montere direkte mod et plant, afrettet underlag.

Det effektive gulvvarmesystem sparer energi, da opbygningen af gulvvarmen sikrer en hurtig reaktionstid på gulvoverfladen. Det betyder, at der kan anvendes nat-og feriesænkningsprofiler for at spare på energiforbruget.

uponor minitec
cirkulationspumpe

Ny cirkulationspumpe nedsætter dit varmeforbrug

Når du skal tilføje varme til enten gulvvarmen eller radiatorerne i hjemmet, sker dette med hjælp fra hjemmets cirkulationspumpe. En udskiftning af cirkulationspumpen i hjemmet er en relativt simpel, men uhyre effektiv måde at nedsætte dit varmeforbrug på.

Mange cirkulationspumper af ældre dato har et enormt højt energiforbrug. Det betyder, at du ved at skifte din ældre cirkulationspumpe kan spare op til 20% på hjemmets el- og varmeregning.

Alle Grundfos-pumper i Alpha-serien er udstyret med den smarte AUTOADAPT-teknologi. Med denne teknologi lærer den intelligente cirkulationspumpe den optimale indstilling for dit forbrug og justerer selv herefter. Det betyder, at du reducerer dit forbrug så meget som muligt uden at gå på kompromis med en velfungerende cirkulation.

Få ordentligt vandtryk og spar på vandet

Oplever du, at du ofte må lade vandet løbe i lang tid, før du får et tilfredsstillende vandtryk? Det kan være meget frustrerende at stå i badet og forsøge at skylle shampooen ud uden et ordentligt vandtryk. Dette koster dig utroligt mange ressourcer hvert år. I gennemsnit bruger vi 106 liter vand per person i døgnet.

Med en Grundfos Scala2 trykforøgerpumpe behøver du ikke længere at have vandet løbende i længere tid, før du får et ordenligt tryk. Med den smarte pumpe får du dit eget kompakte vandværk til forøgelse af vandtrykket. Den smarte pumpe indeholder en integreret regulering, som betyder at pumpens ydelse stiger ved et øget behov, hvis boligens normale vandtryk bliver for lavt. På denne måde har hjemmet altid et perfekt vandtryk til alle behov. Pumpen er ekstremt støjsvag og kræver ingen vedligeholdelse.

Trykforøgerpumpe vandhane
Klimaskærm

Undgå energitab med isolering

Én af de mest effektive måder du kan sikre dig det mindst mulige energitab, når du varmer hjemmet op, er ved at have sikret en ordentlig isolering. De fleste huse bygget før 1980’erne har betydelige energitab grundet dårlig isolering. Ved at efterisolere vil varmen have sværere ved at slippe ud og kulden sværere ved at slippe ind. Du vil derfor opleve et langt mere stabilt indeklima.

Et velisoleret hjem er en forudsætning for en lav varmeregning og et hjem med et lavere CO2-udslip. Energistyrelsen anslår, at et gennemsnitligt parcelhus kan spare op mod 30% på varmeregningen ved en efterisolering. Et velisoleret hjem er også et sundt hjem, da isolering sørger for, at hjemmet er fugtfrit. Dermed er risikoen for at udvikle skimmelsvamp og lignende minimal.

Find mere inspiration til energioptimering...

Vandskade efter kraftig nedbør

Vandskade efter skybrud - sådan gør du

Vandskadeguide
Energirenovering

Energioptimering af hus

Læs artiklen her
Energibesparelser

8 tips til billige energibesparelser

Læs artiklen her
Gammelt hus

4 nemme energibesparelser i gammelt hus

Læs artiklen her
Få gratis tips og gode råd

Tilmeld dig VVS Mesters nyhedsbrev, og få inspiration og gode råd om renovering, energioptimering, badeværelser mm.

Med din tilmelding accepterer du, at vi må sende dig to månedlige nyhedsbreve. Vi gør opmærksom på, at du til enhver tid kan fortryde din tilmelding igen.