Energiudgifterne fylder meget i budgettet

El, vand og varme fylder meget i de faste udgifter i hjemmet, så der er god grund til at interessere sig for besparelser.

En ny cirkulationspumpe kan f.eks. spare helt op til 80% på elforbruget i forhold til en ældre model. Og tilskudsordningerne har gjort jordvarme og solceller endnu mere attraktive.

Lad os hjælpe dig med at finde besparelserne.  

råd om energi
nedsæt energiforbrug med nye termostaterAutomatisk varmestyring nedsætter varmeforbruget

De nye termostater fra Danfoss nedsætter varmeforbruget med op til 23%. Men ikke nok med det. På det centrale betjeningspanel kan du styre både dag- og nattemperatur i alle rum. Skal du f.eks. på ferie, giver du bare panelet besked om, at du er væk. Så sænkes temperaturen automatisk og hæves igen, når du kommer hjem.

spar på vand med berøringsfrit armaturEn berøringsfri vandhane kan spare op til 50% på vandforbruget

Selvom du ikke lader vandet løbe, mens du børster tænder, bruger du mere vand end nødvendigt. Med en berøringsfri vandhane mindskes vandforbruget helt automatisk.

Fotocellen i vandhanen åbner for vandet, når du holder hænderne under den, og lukker igen, når du tager dem væk. På den måde nedsættes vandforbruget med op til 50%. Derudover opnår du en bedre hygiejne, fordi du ikke behøver røre ved armaturet.

nedsæt energiforbrug med ny cirkulationspumpeEn ny cirkulationspumpe kan spare op til 80% på elforbruget

Der ligger en stor energibesparelse i at udskifte en gammel cirkulationspumpe med en ny, der er A-mærket. F.eks. sparer den nye Grundfos ALPHA3 op til 80% på elforbruget sammenlignet med markedsgennemsnittet for D-mærkede pumper. ALPHA3-cirkulationspumpen er da også blevet tildelt prisen ”Bedste energibesparende cirkulationspumpe” af EU-projektet Energy+ Pumps.

spar på vandet med nyt toiletEt nyt toilet kan spare op til 70% på vandforbruget

Toilettet er et oplagt sted at spare. Har du et gammelt toilet med 9 liters-skyl, kan du spare op til 70% på vandforbruget ved at skifte til et nyt 4/2 liters-toilet. Har du et af de helt gamle toiletter med 12 liters-skyl, er der endnu mere at spare.

Et lille regnestykke på økonomien: En gennemsnitlig husstand består af 2,15 personer. I gennemsnit skyller vi ud seks gange om dagen eller 4700 gange om året. Skifter du et toilet, der bruger 9-12 liter vand pr. skyl ud med et, der bruger 2 til 4 liter vand pr. skyl, giver det en besparelse på 33-38 kubikmeter vand årligt. En besparelse på hhv. 1.900 kr. og 2.200 kroner.

Find flere gode råd om...
bedre indeklima

Indeklima

Vi er eksperter i alt fra ventilation til varmegenvinding.

Så tag os med på råd om, hvordan du får et sundt og energioptimeret indeklima.

Læs Mesters gode råd
spar på vandet

Vand

63% af vores daglige vandforbrug går til hygiejne og toiletskyl.

Derfor er badeværelset et godt sted at starte, hvis du vil begrænse forbruget

Læs Mesters gode råd
spar på varmen

Varme

Vidste du, at en udskiftning af gamle termostater kan skære op til 23% af varmeregningen?

Lad os hjælpe dig med at finde besparelserne.

Læs Mesters gode råd
Få gratis tips og gode råd

Tilmeld dig VVS Mesters nyhedsbrev, og få inspiration og gode råd om renovering, energioptimering, badeværelser mm.

Med din tilmelding accepterer du, at vi må sende dig to månedlige nyhedsbreve. Vi gør opmærksom på, at du til enhver tid kan fortryde din tilmelding igen.