Værd at vide om cirkulationspumper

Cirkulationspumpen er din skjulte energisluger, der både har betydning for dit vand- og elforbrug. Det er derfor en god idé at tjekke, om din pumpe er forældet, da gamle cirkulationspumper bruger meget strøm. Derudover kan du spare store mængder vand, da du slipper for at vente længe på, at vandet bliver varmt.

Cirkulationspumper - hvad er det?

En cirkulationspumpe pumper varmt vand rundt i dine installationer. Du har mindst én cirkulationspumpe i dit hus. Ofte er der én cirkulationspumpe, der sørger for varmt vand til vandhanerne og brusebadet, mens en anden cirkulationspumpe sender varmt vand rundt i dine radiatorer eller i slangerne i din gulvvarme. I nogle huse er der installationer, som kræver, at der er behov for endnu flere cirkulationspumper. Du har fx behov for flere cirkulationspumper, hvis du også har en varmtvandsbeholder eller et solvarmeanlæg i hjemmet.

cirkulationspumpe

Hvorfor skal jeg skifte cirkulationspumpe?

Der er flere grunde til at skifte din gamle cirkulationspumpe ud med en ny. Den største grund er, at mange gamle cirkulationspumper bruger meget el, hvorved de er rigtig dyre at have stående. Gamle cirkulationspumper kører typisk hele tiden, uanset om der bliver brugt varmt vand. Nogle pumper bruger endda 60 watt i timen, og en sådan pumpe kan nemt bruge strøm for helt op til 900 kr. om året. I nogle husstande kan en enkelt gammel cirkulationspumpe stå for 10% af det årlige elforbrug. Er der flere gamle cirkulationspumper i hjemmet, så er udgifterne tilsvarende større.

Der er penge at spare

For at finde ud af hvor meget du kan spare ved at skifte din cirkulationspumpe ud med en ny, så kan du følge guiden nedenfor.

  • Find ud af hvilken type cirkulationspumpe du har siddende. Dette kan aflæses på pumpen.
  • Aflæs hvilket trin cirkulationspumpen er indstillet på
  • Aflæs cirkulationspumpens effektforbrug, P1(W)
  • Nu kan du se din cirkulationspumpes effektforbrug i forhold til en Grundfos Alpha2. 

Læs resultatet i skemaet til højre.

graf cirkulationspumpe besparelser
cirkulationspumpe
Få gratis tips og gode råd

Tilmeld dig VVS Mesters nyhedsbrev, og få inspiration og gode råd om renovering, energioptimering, badeværelser mm.

Med din tilmelding accepterer du, at vi må sende dig to månedlige nyhedsbreve. Vi gør opmærksom på, at du til enhver tid kan fortryde din tilmelding igen.