rowbannerVærd at vide:

Om cirkulationspumper

Cirkulationspumper - hvad er det?

En cirkulationspumpe pumper varmt vand rundt i dine installationer. Du har mindst én cirkulationspumpe i dit hus. Ofte er der én cirkulationspumpe, der sørger for varmt vand til vandhanerne og brusebadet, mens en anden cirkulationspumpe sender varmt vand rundt i dine radiatorer eller i slangerne i din gulvvarme. I nogle huse er der installationer, som kræver, at der er behov for endnu flere cirkulationspumper. Du har fx behov for flere cirkulationspumper, hvis du også har en varmtvandsbeholder eller et solvarmeanlæg i hjemmet.

hvad er en cirkulationspumpe

Hvorfor skal jeg skifte cirkulationspumpe?

Gamle cirkulationspumper sluger strøm

Der er flere grunde til at skifte din gamle cirkulationspumpe ud med en ny. Den største grund er, at mange gamle cirkulationspumper bruger meget el, hvorved de er rigtig dyre at have stående. Gamle cirkulationspumper kører typisk hele tiden, uanset om der bliver brugt varmt vand. Nogle pumper bruger endda 60 watt i timen, og en sådan pumpe kan nemt bruge strøm for helt op til 900 kr. om året. I nogle husstande kan en enkelt gammel cirkulationspumpe stå for 10% af det årlige elforbrug. Er der flere gamle cirkulationspumper i hjemmet, så er udgifterne tilsvarende større.

Der er penge at spare

For at finde ud af hvor meget du kan spare ved at skifte din cirkulationspumpe ud med en ny, så kan du følge guiden nedenfor.

  • Find ud af hvilken type cirkulationspumpe du har siddende. Dette kan aflæses på pumpen.
  • Aflæs hvilket trin cirkulationspumpen er indstillet på
  • Aflæs cirkulationspumpens effektforbrug, P1(W)
  • Nu kan du se din cirkulationspumpes effektforbrug i forhold til en Grundfos Alpha2. 

Læs resultatet i skemaet til højre.

Ønsker du at udskifte din cirkulationspumpe? Kontakt din lokale VVS Mester for et tilbud.

graf cirkulationspumpe besparelser
cirkulationspumpe
cirkulationspumpe

VVS mester hjælper dig med finansieringen

I samarbejde med EkspresBank tilbyder VVS mester et fordelagtigt tilbud på finansiering af dine boligforbedringer. For et givent produkt kunne et eksempel se sådan ud:

  • Lånebeløb: 15.000,-
  • Løbetid: 24 mdr.
  • Mdl. ydelse: 670,-

Eks.: Samlet kreditbeløb 15.000 kr. Månedlig ydelse 670 kr. i 24 mdr. Samlede kreditomkostninger 1.074 kr. Samlet tilbagebetalingsbeløb 16.074 kr. Variabel debitorrente 5,9%. ÅOP 6,94% (forudsat automatisk kortbetaling). Der er 14 dages fortrydelsesret på kreditaftalen. Finansieringen udbydes af Ekspres Bank.

finansiering energioptimering

Tjen penge ved at udskifte din cirkulationspumpe

Kontakt din lokale VVS Mester og få rådgivning om, hvilken cirkulationspumpe du skal skifte til for at opnå størst besparelser. Din VVS mester kan se, hvor gamle dine pumper er, og hvor meget el de bruger. Du kan få et uforpligtende tilbud på, hvad det vil koste dig at skifte til nye cirkulationspumper – og hvor hurtigt du kan tjene din investering ind igen.

Book VVS Mester
VVS Mester

Kan jeg få tilskud?

Energitilskuddet er et tilskud til energiforbedringer, der gives af energiselskaberne til bl.a. private boligejere.

Energitilskuddet beregnes på baggrund af den anslåede besparelse i kWh/år, der opnås ved energiforbedringen. Alt efter hvilket energiselskab du søger om tilskud hos, ydes der tilskud på mellem 25-40 øre per kWh. Her er et eksempel på, hvor meget du får i tilskud ved installation af en cirkulationspumpe


Kilde: Teknologisk Institut 
Eksemplet er udregnet efter et tilskud på 38 øre per kWh 

Opgave Pris i alt Tilskud
Udskiftning af trinreguleret cirkulationspumpe med ny cirkulationspumpe 3.400,- 106,-

Kilde: Teknologisk Institut
Ovenstående er udregnet efter et tilskud på 38 øre per kWh
Beregn besparelsen på din installation

Få gratis tips og gode råd

Tilmeld dig VVS Mesters nyhedsbrev, og få inspiration og gode råd om renovering, energioptimering, badeværelser mm.

Med din tilmelding accepterer du, at vi må sende dig to månedlige nyhedsbreve. Vi gør opmærksom på, at du til enhver tid kan fortryde din tilmelding igen.