Udskift dit gasfyr til en varmepumpe

Gasfyr

Hvorfor skal jeg udskifte mit gasfyr?

Naturgas udfases og varmepumpen vinder frem i klimadebatten. Både oliefyr og gasfyr forurener langt mere end de mere miljøvenlige varmepumper. Der er mange penge at spare på varme- og elregningen ved at skifte dit gasfyr ud med en varmepumpe.

  • Spar helt op til 60% på varmebudgettet
  • En varmepumpe er en bæredygtig varmekilde, der kan genererer op til 4-6 gange så meget energi
  • Få tilskud fra Energistyrelsen til skrotning af dit gasfyr

Klimavenlig varme

Som en del af regeringens store klimaplan, er der indgået en bred aftale om klimavenlig varme til danskerne. Det betyder, at CO2-udledningerne skal reduceres med 70% inden 2030. Der er derfor afsat 2,3 milliarder kroner til udfasning af olie- og gasfyr. Med denne aftale er det både lettere og billigere at skifte til grøn strøm. Aftalen skal bidrage til, at der udrulles fjernvarme i de områder, hvor danskerne kan tilkoble sig fjernvarmenettet, og der skiftes til varmepumper i områder, hvor varmepumper er det mest oplagte alternativ til olie- eller gasfyret.

Afgifterne på gas stiger

Det gøres i den forbindelse mindre attraktivt at varme de danske boliger op med enten olie eller gas. Afgifterne på olie og gas sættes væsentlig op fremover. Og de sidste par år er priserne på gas kun gået opad. Det kan derfor blive en rigtig dyr vinter, hvis du ikke får udskiftet dit gasfyr til en grønnere løsning.

Hvorfor skal jeg skifte til en varmepumpe?

Varmepumpe

Varmepumpen kan opvarme din bolig året rundt, selv i frostgrader og de kan bruges til alle slags bygninger.

Naturgasfyr udskiftet med varmepumpe

Når vi vælger at udskifte vores gasfyr, udleder vi cirka 30.000 kg. CO2 mindre fordelt på varmepumpens forventede levetid på 15 år.

Tilskud til skrotning af gasfyr

Tilskud

Dit gasfyr bør udskiftes NU

Uanset om du ejer et nyt eller gammel gasfyr, er der gode grunde til at skifte det ud. Hvis du har et gammelt gasfyr, giver det helt sig selv. De store tilskudspuljer gør at prisen for udskiftningen er væsentlig billigere for dig. Derudover går prisen på gas kun én vej og det er op. Samtidig stiger afgifterne også og du slipper for reparations- og vedligeholdelsesudgifter på dit gamle gasfyr.

Hvis du inden for de sidste par år har fået nyt kondenserende gasfyr, er det selvfølgelige en ærgerlig proces at skulle udskifte igen. Men med de stigende priser på gas og den nedtrappende interesse for gasnettet, kan det stadig have fordele med sig. Vi anbefaler, at du undersøger om det alligevel ikke kan betale sig at skifte mens tilskudsordningen kører frem mod 2026.

Kontakt din VVS Mester

Kontakt din lokale VVS Mester og få rådgivning om energioptimering. Din VVS Mester vurderer dit nuværende gasfyr og fortæller dig, hvor meget du kan spare ved en udskiftning.

Book VVS Mester
MesterTjek

Læs også...

Få gratis tips og gode råd

Tilmeld dig VVS Mesters nyhedsbrev, og få inspiration og gode råd om renovering, energioptimering, badeværelser mm.

Med din tilmelding accepterer du, at vi må sende dig to månedlige nyhedsbreve. Vi gør opmærksom på, at du til enhver tid kan fortryde din tilmelding igen.