icon

Fri fragt over 299,-

KONTAKT

76 52 70 70

Åbningstider:
Mandag - Torsdag: 08:00 - 16:00
Fredag: 08:00 - 14:00

Send os en e-mail. Svar indenfor 1 hverdag
Send e-mail
Chat med os

Åbningstider:
Mandag - Torsdag: 08:00 - 16:00
Fredag: 08:00 - 14:00

Energirenovering af gammelt hus

Hvis du skal renovere et hus af ældre dato, så er der flere måder, hvorpå du kan medtænke energivenlighed og bæredygtighed i renoveringen. I flertallet af ældre boliger er energi og bæredygtighed ikke skænket en tanke. Derfor er der i flere boliger fra før 1980’erne store muligheder for at energioptimere hjemmet.

Omtrent 40% af vores miljøaftryk skyldes i dag energibruget i vores boliger, og det er selvfølgelig især de ældre huse, hvor der er store besparelser at hente.

En energirenovering af huset er en smart investering. Langt de fleste tiltag, du kan gøre i hjemmet, vil tjene sig hjem over relativt kort tid. Det betyder, at du med en energirenovering af huset kan reducere dit energiforbrug betydeligt, hvilket vil give dig besparelser på varmeregningen, og samtidig er det godt for miljøet. 

Klik på nedenstående punkter for at læse om det eller scroll dig gennem hele artiklen.

hus

Undgå energitab med isolering

Én af de mest effektive måder du kan sikre dig det mindst mulige energitab, når du varmer hjemmet op, er ved at have sikret en ordentlig isolering. De fleste huse bygget før 1980’erne har betydelige energitab grundet isoleringen, og med en efterisolering vil du kunne mærke en betydelig forskel. Varmen har sværere ved at slippe ud og kulden sværere ved at slippe ind. Du vil derfor opleve et langt mere stabilt indeklima, hvor du ikke behøver at opvarme hjemmet så ofte og så meget. Et velisoleret hjem er en forudsætning for en lav varmeregning og et bæredygtigt hjem med et lavere CO2-udslip. Energistyrelsen anslår, at man med et parcelhus kan spare op mod 30% på varmeregningen ved en efterisolering. Et velisoleret hjem er også et sundt hjem, da isolering sørger for, at hjemmet er fugtfrit. Dermed er risikoen for at udvikle skimmelsvamp og lignende minimal.

Et velisoleret hus indbefatter også, at der er energirigtige vinduer. I mange tilfælde kan hjemmets varmetab halveres ved at udskifte fra termoruder til energiruder. Med tætte energiruder undgår du træk i hjemmet, du undgår kondens og fugt, og så opnår du en mærkbar varmebesparelse.

Med den rette isolering i hjemmet og de rette, tætte vinduer, er der et rigtig godt udgangspunkt for et minimalt energitab. Det betyder, at hjemmet kan optimeres med de energikilder, der giver mest mening i et moderne og bæredygtigt hus.

gulvvarme

Jævn opvarmning med gulvvarme

Gulvvarme giver hjemmet en utrolig behagelig opvarmning af huset. Samtidig giver det i mange tilfælde besparelser på varmeregningen, da den jævne opvarmning og et velisoleret hus, der holder på varmen, betyder, at der vil blive brugt mindre varme.

En af de smarte muligheder med gulvvarme er Uponor Smatrix systemet. Her kan du styre indeklimaet i dit hjem fra en central kontrolenhed eller fra din smartphone og computer. Den intelligente og automatiserede styring betyder, at du kun bruger den varme, der er absolut nødvendig for at opvarme hjemmet. Det intelligente Smatrix-system måler temperaturerne i og uden for boligen og justerer løbende gulvvarmen efter dine behov. Det sikrer, at du aldrig tilfører mere energi til gulvvarmesystemet end nødvendigt.
Med Uponors smarte Smatrix system kan du altså gøre gulvvarme endnu mere energivenligt og miljørigtigt, især hvis du allerede i dag, har et gulvvarmesystem af ældre dato.

Ny cirkulationspumpe nedsætter dig varmeforbrug

Når du skal tilføje varme til enten gulvvarmen eller radiatorerne i hjemmet, sker dette med hjælp fra hjemmets cirkulationspumpe, som pumper vandet rundt i hjemmets varmesystemer. En udskiftning af cirkulationspumpen i hjemmet er en relativt simpel, men uhyre effektiv måde at nedsætte dit varmeforbrug på.

Mange cirkulationspumper af ældre dato har et enormt højt energiforbrug. Det betyder, at du ved at skifte din ældre cirkulationspumpe kan spare op til 20% på hjemmets el- og varmeregning. Cirkulationspumpen er nem og meget betydningsfuld investering i et grønnere hjem, og en relativt billig tilføjelse hvis du alligevel er i gang med at renovere hjemmet.

Alle nyere Grundfos-pumper i Alpha-serien er udstyret med den smarte AUTOADAPT-teknologi. Med denne teknologi lærer den intelligente cirkulationspumpe den optimale indstilling for dit forbrug og justerer selv herefter. Det betyder, at du reducerer dit forbrug så meget som muligt uden at gå på kompromis med en velfungerende cirkulation.

Få ordentligt vandtryk og spar på vandet

Oplever du, at du ofte må lade vandet løbe i lang tid, før du får et tilfredsstillende vandtryk? Det kan være meget frustrerende at stå i badet og forsøge at skylle shampooen ud uden et ordentligt vandtryk. Udover at det er utroligt frustrerende at vente på vandet, så koster det utroligt mange ressourcer hvert år.

I gennemsnit bruger vi 106 liter vand per person i døgnet. Vand er klodens mest dyrbare ressourcer, og det er vores fælles ansvar at sikre, at vi ikke bruger grundvandet hurtigere, end det gendannes. At få et markant nedsat vandforbrug i hjemmet er ikke bare vigtigt for miljøet, det er i langt de fleste hjem faktisk også realistisk.

Med en Grundfos Scala2 trykforøgerpumpe behøver du ikke længere at have vandet løbende i længere tid, før du får et ordenligt tryk. Med den smarte pumpe får du dit eget kompakte vandværk til forøgelse af vandtrykket. Den smarte pumpe indeholder en integreret regulering, som betyder at pumpens ydelse stiger ved et øget behov, hvis boligens normale vandtryk bliver for lavt. På denne måde har hjemmet altid et perfekt vandtryk til alle behov. Pumpen er ekstremt støjsvag og kræver ingen vedligeholdelse.

Der er store besparelser at hente på, så en trykforøgerpumpe er, som de fleste andre energirenoveringstiltag, en sikker og grøn investering.

trykforøgerpumpe

Skift til miljøvenlige energikilder

Har du den dag i dag stadigvæk oliefyr, er der store besparelser at hente ved at omlægge til gasfyr. Naturgas udleder markant mindre CO2 end både olie og el. Derudover minimerer du dit energispild yderligere, da energiforbruget stopper, så snart du ikke bruger energi. Det er ikke tilfældet med hverken el eller olie. Ønsker du en større grønnere omstilling, har du mulighed for at kombinere naturgasanlægget med solcelleanlæg, jordvarmepumper eller andre alternative energikilder, der er grønnere end naturgas, ligesom man sagtens kan dække hjemmets energiforbrug udelukkende med disse.

Ved udskiftning til miljøvenlige energikilder opnås de klart største besparelser i hjemmet og den største nedsættelse af CO2-udledningen. Med et skift fra el til gas, kan du op mod halvere din varmeregning.

VVS Mester kan hjælpe med energirenoveringen

Der er rigtig mange muligheder for at opnå store besparelser og nedsætte det enorme energiforbrug, de fleste hjem har i dag. Mulighederne er mange flere end bare nævnt her. På vores sider finder du flere artikler, der kan inspirere til et mere bæredygtigt hjem.
Uanset om renoveringen er én stor gennemgående renovering på én gang, et projekt i etaper over flere år eller du bare udskifter nogle enkelte ting i hjemmet, så kan en energirenovering næsten altid betale sig.

Ved VVS Mester kan du altid få et gratis Mestertjek. Her kommer din lokale VVS Mester ud til dit hjem og gennemgår vand-, varme- og klimainstallationerne, så du kan få konkrete bud på, hvor du skal sætte ind. Der er som oftest rigtig mange penge at spare, hvis du laver en velovervejet og veludført energirenovering.


Find VVS Mester