Sådan indretter du sommerhusbadeværelset optimalt

sommerhusbadeværelse

Sommerhusbadeværelset er ofte lille og svært at indrette optimalt. Står du over for en renovering eller en modernisering af badeværelset i sommerhuset, giver vi dig her nogle tips og idéer til at indrette det perfekte sommerhusbadeværelse.

sommerhusbadeværelse

Det rette armatur – vælg med varmtvandsbeholder

Er du sommerhusejer, er du sikkert bekendt med at stå under bruseren og pludselig løbe tør for varmt vand, fordi varmtvandsbeholderen er tom. Det samme kan ske, når du skal have vasket sæben af fingrene under håndvaskarmaturet. Det er en rigtig træls situation at stå i. Hvis du vil undgå det i fremtiden, kan du tage kontakt til din lokale VVS Mester og høre om muligheden for at installere et armatur med varmtvandsbeholder i dit sommerhus.

Simpel og lille vask

Når du skal vælge vask til det lille badeværelse i sommerhuset, så gå efter en lille vask i et enkelt design, uanset om du er på udkig efter en hjørnevask eller en almindelig vask. Den lille vask opfylder præcis samme behov som en almindelig størrelse vask, men fylder langt mindre og giver dig således mere plads til opbevaringsmuligheder – eller en ordentlig bruseniche, hvor du slipper for at bade oven på toilettet. Hvis badeværelset er ekstra lille, så undgå vaskeskab under vasken og sæt i stedet hylder op. Ganske enkelt: Løft tingene op fra gulvet og få badeværelset til at syne større.

Kan du ikke undvære vaskeskabet, der kan være praktisk til håndklæder, toiletpapir eller lignende, så vælg ét af de helt små modeller, hvor vask og vaskeskab næsten går ud i ét.

sommerhusbadeværelse
sommerhusbadeværelse

Udnyt vægpladsen

Når gulvpladsen er trang er det som nævnt ovenfor altid en god ide at udnytte vægpladsen i stedet. Så få plads til tandbørsteholderen, sæbedispenseren og hvad du ellers skal have plads til ved at sætte hylder op i stedet for at fylde gulvet med et badeværelsesmøbel. Du kan med fordel vælge at placere en hylde mellem vasken og spejlet (som jo oftest er placeret over vasken) for på den måde at udnytte vægpladsen bedst muligt, uden at det kommer til at se alt for tyngende ud. Du kan naturligvis også købe et spejlskab og på den måde få 2-i-1. Ganske enkelt, udnyt væggene til at få mere opbevaring.

sommerhusbadeværelse

Flere spændende guides...

ifø spira

Hvilket toilet skal jeg vælge?

Toiletguide
Forny badeværelset for under 10000

Forny badeværelset for under 10.000,-

Læs guiden her

Renoveringsguide til badeværelset

Renoveringsguide
Optimal varme med gulvvarme

Få optimal varme med gulvvarme

Læs guiden her
Få gratis tips og gode råd

Tilmeld dig VVS Mesters nyhedsbrev, og få inspiration og gode råd om renovering, energioptimering, badeværelser mm.

Med din tilmelding accepterer du, at vi må sende dig to månedlige nyhedsbreve. Vi gør opmærksom på, at du til enhver tid kan fortryde din tilmelding igen.