Værd at vide om cirkulationspumper

Spar på strømmen

Ved du, om din cirkulationspumpe, der sørger for varmen i radiatorer og gulvvarme, bruger for meget strøm?

Cirkulationspumper bliver ofte overset, når boligejere ønsker at spare på strømmen. Men faktisk er der ofte strøm og penge at spare ved at udskifte en udtjent cirkulationspumpe. Den gamle pumpe kan nemlig være en væsentlig større energisluger end en nyere model fra Grundfos.

Cirkulationspumper - hvad er det?

En cirkulationspumpe pumper varmt vand rundt i dine installationer. Du har mindst én cirkulationspumpe i dit hus. Ofte er der én cirkulationspumpe, der sørger for varmt vand til vandhanerne og brusebadet, mens en anden cirkulationspumpe sender varmt vand rundt i dine radiatorer eller i slangerne i din gulvvarme. I nogle huse er der installationer, som kræver, at der er behov for endnu flere cirkulationspumper. Du har fx behov for flere cirkulationspumper, hvis du også har en varmtvandsbeholder eller et solvarmeanlæg i hjemmet.

Udskift pumpen og spar på elregningen

Hvis elpriserne fra 2022 fortsætter eller ligefrem stiger, vil investeringen i en ny cirkulationspumpe fra Grundfos kunne reducere elregningen for mange husejere.
Lad os derfor tage et eksempel: En husejer har en cirkulationspumpe, som er mere end 10 år gammel og indstillet på trin 3. Det betyder, at den bruger ca. 525 kWh om året, forudsat at pumpen kører døgnet rundt.
• Gennemsnitsprisen for el i Danmark i 2022 lå på 3,42 kr. inkl. transport og udgifter (kilde: MinStrøm-appen).
• På det grundlag vil den årlige el-udgift for pumpen lyde på: 525 kWh x 3,42 kr. = 1.796 kr.
• Den vejledende listepris på en ny Grundfos cirkulationspumpe ALPHA2 15-40 130 er 5.184 kr. inkl. moms. Dertil kommer udgiften til installation.
• ALPHA2 bruger mellem 3 og 18 Watt. Regner vi med et gennemsnitsforbrug på 10 Watt giver det en årlig udgift på 300 kr. – en besparelse på elregningen på 1.496 kr. årligt.
• Dermed er pumpeinvesteringen tjent hjem på 3,5 år.
APLHA 2 cirkulationspumpe
Vandspild

Vil du reducere dit vandspild og samtidig reducere ventetiden på varmt vand?

Med en Grundfos COMFORT brugsvandspumpe kan en gennemsnitlig husstand spare cirka 16.000 liter vand om året.

Alle bruger vi rigtig meget vand i løbet af en hverdag.

Derfor er det vigtigt at tænke over, om vores vandforbrug kan reduceres, så vi bruger mindst muligt af vores vigtigste naturressource.

I gennemsnit venter man fem gange om dagen i cirka 20 sekunder på, at vandet i hanen bliver varmt. Det svarer til, at man hælder cirka 10 liter rent vand ned i afløbet hver dag. For en gennemsnitlig husstand svarer det til cirka 16.000 liter vand om året.

En brugsvandspumpe sikrer varmt vand uden ventetid, så du både reducerer elregning og vandforbrug.

MesterTjek

.

Få gratis tips og gode råd

Tilmeld dig VVS Mesters nyhedsbrev, og få inspiration og gode råd om renovering, energioptimering, badeværelser mm.

Med din tilmelding accepterer du, at vi må sende dig to månedlige nyhedsbreve. Vi gør opmærksom på, at du til enhver tid kan fortryde din tilmelding igen.