icon

Fri fragt

Værd at vide
om cirkulationspumper

Cirkulationspumper - hvad er det?

En cirkulationspumpe pumper varmt vand rundt i dine installationer. Du har mindst én cirkulationspumpe i dit hus. Ofte er der en cirkulationspumpe, der sørger for varmt vand til vandhanerne og brusebadet, mens en anden cirkulationspumpe sender varmt vand rundt i dine radiatorer eller i slangerne i din gulvvarme. I nogle huse er der installationer, som kræver, at der er behov for endnu flere cirkulationspumper. Du har fx behov for flere cirkulationspumper, hvis du også har en varmtvandsbeholder eller et solvarmeanlæg i hjemmet.

hvad er en cirkulationspumpe

Hvorfor skal jeg skifte cirkulationspumpe?

Gamle cirkulationspumper sluger strøm

Der er flere grunde til at skifte din gamle cirkulationspumpe ud med en ny. Den største grund er, at mange gamle cirkulationspumper bruger meget el, hvorved de er rigtig dyre at have stående. Gamle cirkulationspumper kører typisk hele tiden, uanset om der bliver brugt varmt vand. Nogle pumper bruger endda 60 watt i timen, og en sådan pumpe kan nemt bruge strøm for helt op til 900 kr. om året. I nogle husstande kan en enkelt gammel cirkulationspumpe stå for 10 % af det årlige elforbrug. Er der flere gamle cirkulationspumper i hjemmet, så er udgifterne tilsvarende større.

Der er penge at spare

For at finde ud af hvor meget du kan spare ved at skifte din cirkulationspumpe ud med en ny, så kan du følge guiden nedenfor. 

1. Find ud af hvilken type cirkulationspumpe du har siddende. Dette kan aflæses på pumpen.
2. Aflæs hvilket trin cirkulationspumpen er indstillet på
3. Aflæs cirkulationspumpens effektforbrug, P1(W)
4. Nu kan du se din cirkulationspumpes effektforbrug i forhold til en Grundfos Alpha2. Læs resultatet i skemaet til højre.

Spar penge med en cirkulationspumpe
Spar energi
med en ny cirkulationspumpe

Da de nye cirkulationspumper løbende justerer deres elforbrug og kun kører, når der er behov for det, er der mulighed for at spare på energiforbruget. Mange af de nye cirkulationspumper bruger helt ned til 3 watt i timen. Det kan derfor være en rigtigt god investering at få udskiftet gamle cirkulationspumper med nye.

Familien Olsen tjener penge med nye cirkulationspumper

Da familien Olsen for fem år siden flyttede ind i deres drømmehus, var alle installationer i top - undtagen cirkulationspumperne. Derfor skiftede de dem straks ud med den energirigtige Grundfos ALPHA2. For hver pumpe sparer familien hvert år 1.300 kr. og udleder 250 kg CO2 mindre til miljøet. Læs casen om familiens gode erfaringer med miljørigtige cirkulationspumper.


kan du ogsa spare mere end 10000

Kan jeg få tilskud?

Energitilskuddet er et tilskud til energiforbedringer, der gives af energiselskaberne til bl.a. private boligejere.

Energitilskuddet beregnes på baggrund af den anslåede besparelse i kWh/år der opnås ved energiforbedringen. Alt efter hvilket energiselskab du søger om tilskud hos, ydes der tilskud på mellem 25-40 øre per kWh. Her er et eksempel på, hvor meget du få i tilskud ved installation af en cirkulationspumpe:

Opgave Pris ialt Tilskud

Udskiftning af trinreguleret cirkulationspumpe med ny cirkulationspumpe

3.400,- 106,-

Kilde: Teknologisk Institut
Ovenstående er udregnet efter et tilskud på 38 øre per kWh
Beregn besparelsen på din installation her