Sådan indretter du det lille badeværelse

Sådan indretter du et lille badeværelse

Står du med et lille badeværelse, der trænger til en make-over? Det er oftest de små badeværelser, der volder de største problemer, men med kreative og praktiske løsninger kan det blive en succes. Vi har her i artiklen samlet fem gode råd til, hvordan hver eneste kvadratmeter bliver udnyttet til fulde.

Få det lille badeværelse til at virke større

Der er flere muligheder for at få det lille badeværelse til at fremstå mere rummeligt og tiltalende. Det gælder om at tænke i kreative løsninger.

Et væghængt toilet

Det væghængte toilet skaber en følelse af mere luft og plads på badeværelset. Det giver et simpelt og stilrent look, fordi cisternen er gemt væk, og derfor syner toilettet mindre. Med et væghængt toilet lettes rengøringen og vælger man et med nogle af de mange ekstrafunktioner, optimeres hygiejnen også. Et douchetoilet kunne være et eksempel på dette.

Sådan indretter du et lille badeværelse

Den smarte håndvask

For at undgå spildplads på badeværelset kan en hjørnevask være en løsningsmulighed. Hjørnevasken har de fordele, at den optager minimalt plads, og så udnytter den hjørnet i rummet. Ellers er en lille håndvask også en sikker løsning, hvis man vil optage mindst mulig plads.

Hold fast i din stil!

Når der er tale om et lille badeværelse, skal man passe på med at kombinere for mange forskellige stilarter. Det kan hurtigt virke rodet og forvirrende. Det skal helst holdes i ét samlet design, hvor alle elementer taler sammen. Hvis man ønsker, at rummet fremstår åbent og mere luftigt, kan lyse farver til vægge og badeværelsesmøbler være en løsning. Det skaber en fornemmelse af, at rummet har flere kvadratmeter. Vælg evt. en væg i en lys farve, der skiller sig ud, da det gør meget for et lille badeværelses fremtoning som helhed.

Prøv for eksempel Geberit Icon - en ny serie af badeværelsesmøbler, der kombinerer farver, former, stilarter og materialer. Serien taler i samme designsprog for at opnå en sammenhængende finish på dit badeværelse.

Sådan indretter du et lille badeværelse

Spejle og belysning

Benyt spejleffekten for at få rummet til at syne større. Et stort badeværelsesspejl vil give en ekstra dimension i rummet, og både dagslys og kunstigt lys vil reflekteres i spejlet. For at udnytte rummet bedst muligt kan man for det første vælge et badeværelsesspejl med indbygget belysning. Så undgår man en lampe, der fylder over spejlet. En anden mulighed vil være at have spejlet uden på et skab, altså som en skabslåge. Desuden kan man også kombinere begge muligheder.

Opbevaringsløsninger

Vær altid på udkig efter møbler, der giver mulighed for ekstra opbevaring. En nem og praktisk løsning, der ofte går igen, er placeringen af enten skabe eller skuffer under vasken. Så har man både udnyttet pladsen under vasken, og man har indholdet fra skabet lige ved hånden. Som nævnt tidligere er et spejlskab med indbygget belysning også en mulighed. At udnytte højden i rummet er altafgørende når man indretter et lille badeværelse. Jo mere af gulvet der holdes fri, jo større vil rummes også føles. Derfor kan man udnytte højden og vægpladsen optimalt ved at vælge høje og smalle skabe, der når helt op til loftet. Brug også åbent opbevaringsplads i form af hylder. Rummet kan hurtigt virke tætpakket, hvis der er for mange skabe. En hylde kan både bruges til dekoration samt opbevaring.

Flere spændende guides...

3 tips til lys på badeværelset

3 tips til mere lys på badeværelset

Læs guiden her
Hvilken badeværelsesventilator skal jeg vælge

Hvilken badeværelsesventilator skal jeg vælge?

Læs guiden her
Børnevenligt badeværelse

4 tips til et børne-badeværelse

Læs dem her
Optimal varme med gulvvarme

Få optimal varme med gulvvarme

Læs guiden her
Få gratis tips og gode råd

Tilmeld dig VVS Mesters nyhedsbrev, og få inspiration og gode råd om renovering, energioptimering, badeværelser mm.

Med din tilmelding accepterer du, at vi må sende dig to månedlige nyhedsbreve. Vi gør opmærksom på, at du til enhver tid kan fortryde din tilmelding igen.