Fjern kalk på badeværelset

fjern kalk på badeværelset

Kalk kan være en af de største fjender på badeværelset. Men det behøver det ikke at være. Du kan nemt undgå kalk fuldstændig. Er skaden sket? Så læs med her og få gode råd til at komme af med kalken.

fjern kalk på badeværelset

Sådan holder du kalken nede

Første step mod kalk er at holde den nede. Her er det altid en god ide at aftørre termostat og brusearmatur, når du har været i bad, for at holde kalken på et minimum. En hurtig tur med en klud er alt det kræver. Det samme gælder, hvis du har en glasvæg eller glaslåge til brusenichen. Denne kan hurtigt blive meget tilkalket og vil fremstå pænere i længere tid, hvis du husker at aftørre den. Ligeledes kan du med fordel tørre vandpletterne af spejlet, så snart de kommer i stedet for at lade dem sætte sig til pletter. Hvis du fjerner dem med det samme, skal der ikke andet end et tørt håndklæde eller viskestykke til.

Er skaden sket? Sådan fjerner du kalk

Er skaden sket, og er dit armatur helt kalket til, skal du være opmærksom på, at det ikke er alle rengøringsmidler, du bare kan anvende til at rengøre armaturet. De fleste bruger eddike eller citronsyre, når de skal rengøre badeværelset og fjerne kalk, da det både er effektivt og miljøvenligt – og det er det også til en lang række ting, såsom fliserne og håndvasken. Det er dog ikke alle materialer, der er lige glade for skrappe rengøringsmidler.

Fjern kalk uden at ødelægge belægningen

Skal du fjerne kalk fra dit armatur, bør du undgå eddike og citronsyre, da det kan ødelægge belægningen. I stedet kan du med fordel anvende varmt vand og helt almindeligt sæbe. Det burde kunne fjerne kalken. Ligeledes skal du passe på fugerne, når du rengør fliserne med eddike og citronsyre. Gør fugerne våde, så de bliver mættet med vand. På denne måde tager de ikke imod syren, og du kan således roligt rengøre dine fliser uden at bekymre dig om at ødelægge fugerne.

fjern kalk på badeværelset
fjern kalk på badeværelset

Undgå kalk fuldstændig

Bor du i et område med meget kalk, såsom Aarhus, Hvidovre, København eller Middelfart, kan det være svært at holde kalkpletterne nede – også selvom du jævnligt tager rengøringshandskerne på og giver fliser, armatur og bruser en omgang. Men der er en løsning.

Best Water Technology (BWT) har specialiseret sig i at komme kalken til livs. Et BWT blødgøringsanlæg går simpelthen ind og renser vandet i dit hjem, så der kommer mindre kalk i vandet. På den måde kan du slippe for ugentligt, at skulle pudse utallige kalkpletter af armaturet og fliserne på badeværelset samt afkalke den tilstoppede bruser. Kort sagt: Du kan bruge tiden på noget andet end rengøring af kalk på badeværelset.

Ønsker du nemmere rengøring?

Drømmer du om at få installeret et BWT blødgøringsanlæg, undgå kalk og dermed lette rengøringen – eller ønsker du blot at høre mere om det. Så tag fat i din lokale VVS Mester, der kan hjælpe med installationen.

Flere spændende guides...

brusesæt

Hvilket brusesystem skal jeg vælge?

Bruseguide
8 ting du skal overveje inden du renoverer badeværelset

8 ting du skal overveje, inden du renoverer

Læs guiden her
Forny badeværelset for under 5000

Forny badeværelset for under 5.000,-

Læs guiden her
Optimal varme med gulvvarme

Få optimal varme med gulvvarme

Læs guiden her
Få gratis tips og gode råd

Tilmeld dig VVS Mesters nyhedsbrev, og få inspiration og gode råd om renovering, energioptimering, badeværelser mm.

Med din tilmelding accepterer du, at vi må sende dig to månedlige nyhedsbreve. Vi gør opmærksom på, at du til enhver tid kan fortryde din tilmelding igen.