Uponor Minitec

Gulvvarmesystemet med lav byggehøjde

Det er blevet enkelt at installere vandbåren gulvvarme, selv om byggehøjden er begrænset, som det ofte kendes ved renoveringsopgaver eller ved om- og tilbygninger. Løsningen er Uponor Minitec-system på blot 15 mm, som er en fleksibel og effektiv løsning. Det er nemt og giver dig en effektiv gulvvarme med stor komfort. Opbygningen af installationen sikrer en hurtig reaktionstid på gulvoverfladen. Det betyder, at der kan anvendes nat-og feriesænkningsprofiler for at spare på energiforbruget.

Gulvvarme oven på dit nuværende gulv

Med Uponors Minitec-system til gulvvarme behøver din VVS Mester ikke at bryde dit gulv op for at montere gulvvarmen. Han lægger helt enkelt de selvklæbende Minitec-plader ud på dit nuværende gulv. Når pladerne er lagt, kan han montere varmerørene i pladerne.

Minitec pladerne gør det muligt at lægge rørene med den afstand, der skal til for at opnå den varmeafgivelse, der er velegnet til rummet. Alt efter ønsket effekt kan gulvvarmerørene udlægges med forskellig centerafstand – enten 50, 100 eller 150 mm. Man kan frit vælge, om rørene skal udlægges i et traditionelt mønster eller spiralformet, som især er velegnet til installationer med et større effektbehov.

Når gulvvarmen er på plads, kan du få lagt et nyt gulv af parket eller beton oven på pladerne. Selve gulvvarmeanlægget har kun en højde på mellem 15 og 20 mm. Det er perfekt, hvis du har en lav loftshøjde.

uponor minitec
Gulvvarme til mange formål

Minitec-systemet bliver mest brugt ved renoveringer af eksisterende bygninger eller ved tilbygninger, hvor man skal holde sig under en bestemt byggehøjde. Men VVS Mesteren kan også bruge det til større opgaver eller ved nybyggeri i kombination med traditionelle systemer til gulvvarme.

Minitec gulvvarme på betonkonstruktion

Har du et plant betongulv, kan din VVS Mester montere Minitec-pladerne direkte på det. Hvis der er ujævnheder, skal han rette dem ud først, så pladerne ligger på et jævnt underlag. Har du behov for ekstra isolering, kan mesteren montere Minitec ovenpå trykfast isoleringsmateriale med en tykkelse på op til 75 mm. Bygningsreglementet stiller kun krav om ekstra isolering, hvis du får ændret gulvkonstruktionen.

Få gratis tips og gode råd

Tilmeld dig VVS Mesters nyhedsbrev, og få inspiration og gode råd om renovering, energioptimering, badeværelser mm.

Med din tilmelding accepterer du, at vi må sende dig to månedlige nyhedsbreve. Vi gør opmærksom på, at du til enhver tid kan fortryde din tilmelding igen.