Undgå dårligt indeklima og energispild

Det er nok de færreste, der tænker synderligt meget over, hvordan indeklimaet i hjemmet egentlig er. Men man kan opnå meget ved at sørge for god ventilation. Det er især vigtigt i nutidens boliger, der er enormt velisolerede.

Danfoss Air lader hjemmet ånde

Vores hjem er der, hvor vi leger, slapper af og hygger os. Uanset hvad du laver i dit hjem, så bør du altid kunne ånde frit.

Et balanceret luftskifte sikrer optimal komfort og giver de bedste betingelser for et godt helbred. Ikke kun for allergikere og børn men for alle husets beboere.

Med en omkostnings- og energieffektiv løsning fra Danfoss er der virkelig mange gode grunde til at få investeret i god ventilation – så du og dit hjem kan ånde ubesværet.

Forestil dig et hjem uden træk og pollen. Uden støj og døre der smækker i på grund af åbne vinduer. Og et indeklima med optimal luftfugtighed

Det er vigtigt med frisk luft

Fysisk og psykisk velvære derhjemme begynder med et sundt indeklima. Mange af dagligdagens gøremål har direkte betydning for luften i vores hjem. Madlavning, brusebade og tøjvask. Selv det at koge vand til te eller at tænde stearinlys har betydning for indeklimaet. Det er derfor, at Danfoss har udviklet Danfoss Air.

Danfoss Air er det optimale valg, hvis du vil have et godt indeklima. Og det er ikke kun til nybyggeri men også til installation i eksisterende boliger.

Tilpasset jeres behov

Danfoss Air kan skræddersys, så det passer til lige præcis dit hjem. Det er endda et behovsbaseret ventilationssystem og justerer automatisk ventilationen, uden du behøver at bekymre dig om indstillinger og komplicerede brugsanvisninger.

Det tilpasser sig bogstaveligt talt til din families livsstil. Både på varme dage, i kølige nætter, efter fester og i ferier leverer Danfoss Air intelligent, energieffektiv og fremragende indeklima med minimal miljøpåvirkning – så du kan mærke, hvor vigtigt det er med frisk luft.

Undgå skimmelsvamp

Skimmelsvamp er en reel trussel mod dit helbred, og det er en vanskelig opgave at slippe af med, hvis den først har fået grobund.

Problemet med skimmelsvamp opstår, fordi moderne huse er ekstremt velisolerede og lufttætte for at spare på energien og reducere miljøpåvirkningen.

Det er sådan set en god ting, men det minimerer også det naturlige luftskifte i boligen.

Skimmelsvamp trives under disse forhold, og kan særligt være til fare for allergikere og små børn.

Et velkonstrueret ventilationssystem er både energieffektivt, støjsvagt og diskret. Men mindst lige så vigtigt: Det betyder et farvel til fugtproblemer og risikoen for skimmelsvampe.

Genbrug varmen - ikke luften

Danfoss Air sørger for at suge brugt luft ud af fugtige rum som badeværelse, køkken og toiletter og indblæser frisk luft i stue, opholdsrum og soveværelser.

Varmegenvinding minimerer varmetab

Varmen fra luften der bliver suget ud af fx. køkken og badeværelse udnyttes ved at blive overført til luften, der bliver blæst ind i husets øvrige rum som stue og soveværelse. Det kaldes varmegenvinding og sikrer en behagelig temperatur, godt indeklima og tæt på nul varmespild.

Danfoss Air udskifter typisk luften i et hus fuldstændigt i løbet af to timer. Hvis du skal opnå samme resultat uden Danfoss Air, så ville du være nødt til at åbne alle vinduer og døre i ganske lang tid og flere gange dagligt.

Åbning af vinduer og døre medfører naturligvis også, at der kommer f.eks. støv og støj ind, samtidig med at varme forsvinder ud af huset.

Boligventilation i eksisterende boliger

I nybyggede huse er det et lovkrav at etablere ventilation for at sikre et godt og sundt indeklima. Men fordelene i etablering af boligventilation er absolut ikke kun for nybyggede huse.

Mange boligejere har foretaget energiforbedringer af boligen med nye vinduer og ekstra isolering på loftet. Det er rigtig godt for energiforbruget, men skidt for indeklimaet.

Det giver nemlig en meget tæt bolig, hvor indeklimaet kan lide under ophobning af fugtig luft, som tidligere kunne slippe ud af utætte vinduer og loftkonstruktioner.

Forskellige modeller

Heldigvis kan det sagtens lade sig gøre at installere boligventilation i eksisterende boliger. Danfoss Air fås både som loft- og vægmodel, som kan installeres på loftet eller i et skab i selve boligen.

Tag en snak med din lokale VVS Mester, som kan rådgive dig om hvilken løsning, der passer til din bolig.

Få tilskud til etablering af boligventilation

Siden 15. oktober 2020 har du kunne få tilskud fra den såkaldte Bygningspulje til en række energiforbedringer af din helårsbolig. Du kan bl.a. søge som privatperson, andelsforening eller ejerforening i etageejendom.
Ansøgninger behandles efter først-til-mølle-princippet, hvor de behandles i den rækkefølge, de modtages i. Når pengene fra puljen er brugt, må man vente til den 1. januar 2021, hvor en ny pulje åbner. Puljen for 2020 udgør 245 millioner kroner.

Hvad kan du få tilskud til?

Der gives et fast beløb i tilskud afhængigt af størrelse og typen af energiforbedring. Der beregnes faste tilskudssatser til de støtteberettigede tiltag på baggrund af estimerede markedspriser som løbende evalueres.
Alt efter størrelsen på boligen kan der opnås fra 17.000 til 28.000 kroner i tilskud til installation af boligventilationsanlæg med varmegenvinding.

Læs mere om energitilskud

Fordelene ved Danfoss Air

Designet er diskret så det har minimal indvirkning på din boligindretning. Fordelene er mange, men hvis vi skal vælge de vigtigste, er det:

1. Frisk luft og varmegenvinding med meget lavt strømforbrug

Takket være Danfoss Airs lave strømforbrug behøver du ikke være bekymret for at få en enorm elregning pga. ventilationsanlægget

2. Genbrug varmen

Op til 95% af varmen bliver genanvendt Danfoss’ ventilation med varmegenvinding genanvender det meste af varmen, når den brugte luft udskiftes.

3. Diskret og hurtig installation

Din installatør er vild med Danfoss Air, fordi det er så nemt at installere. Spørg ham bare selv.

4. Sund luft, også med lukkede vinduer

Danfoss Air modvirker skimmelsvamp og andre skadelige stoffer ved at sikre frisk luft hele døgnet rundt – og du behøver ikke engang åbne vinduerne. Hvis det er varmt udenfor, hvorfor så ikke nyde den rene, friske luft, sådan som den er? Med sommer-bypasse kommer indblæsningsluften uopvarmet ind i huset ved udetemperatur og kan kombineres med boost-tilstand for at få frisk luft omgående.

5. Intelligent indeklimastyring

Alle Danfoss Air Units kan tilmeldes et nyere Danfoss Link™ CC panel og i kombination med flere løsninger fra Danfoss kan du få et komplet intelligent selvjusterende system.

6. Automatisk tilpasning til din livsstil
Danfoss Air lærer og justerer sig selv ved hjælp af en rumtemperaturføler og en luftfugtighedsføler, så dit hjem virkelig bliver “et intelligent hjem”. Danfoss Air er udført med intelligent boost-funktion, der aktiveres automatisk hvis du f.eks går i bad eller laver mad. Du kan også aktivere funktionen manuelt, hvis du ønsker at lufte ekstra ud og undgå varmetabet fra åbne vinduer.

7. Gratis AirCalc dimensioneringssoftware
Sikrer optimal dimensionering og dokumentation af systemet

Skal du have gjort noget ved dit indeklima?

Find din lokale VVS Mester

Find din lokale VVS mester

Få gratis tips og gode råd

Tilmeld dig VVS Mesters nyhedsbrev, og få inspiration og gode råd om renovering, energioptimering, badeværelser mm.

Med din tilmelding accepterer du, at vi må sende dig to månedlige nyhedsbreve. Vi gør opmærksom på, at du til enhver tid kan fortryde din tilmelding igen.