icon

Fri fragt over 299,-

Energioptimering

Det kan være svært at finde rundt i verden af energioptimerende løsninger. For hvad skal du vide? Hvike gode råd bør du tage med? Kan du få tilskud og fradrag? Hvordan kan du spare mest muligt? Her på siden har vi samlet en lang række gode råd og løsninger, så du kan blive klogere på, hvordan du kan energioptimere.

Mesters gode råd

Nedenfor kan du læse en række gode råd til, hvordan du kan spare penge i hjemmet på energi, indeklima, vand og varme.

Spar tusindvis af kroner på vandregningen

Få tips og gode råd til at mindske vandforbruget og dermed vandregningen via knappen nedenfor.

Læs mere her

Hvordan kan du optimere din bolig?

Klik på linket nedenfor og få mulighed for at se, hvor i huset du kan spare penge. Hvor skal du starte, og hvor kan du optimere mest?


Tag turen her
energioptimering

HUSK: Håndværkerfradraget og energitilskuddet

Håndværkerfradrag

Alle boligejere kan trække op til 12.000 kroner årligt fra i skat for arbejdsløn til udvalgte håndværkerydelser. Dette omfatter eksempelvis udskifting af radiatorer og radiatortermostatventiler, samt installation af varmepumper, gasfyrskedler og vandvarmere i forbindelse med installation af kedler. Og husk, at fradraget gælder per person - dvs. at hvis I er flere voksne i husstanden, kan I trække op til 12.000 kr. fra hver, uanset hvem der har betalt ydelsen.

Ordningen gælder permanent fra 2018. På skat.dk kan du se en liste over, hvilke ydelser, der er omfattet af BoligJobordningen.

Energitilskud

Derudover kan du få tilskud, hvis du laver energiforbedringer i hjemmet Dette gælder eksempelvis, hvis du skifter gaskedel, cirkulationspumpe eller termostatventiler.


Læs mere om tilskud og fradrag

Nu sparer du endnu flere penge med en varmepumpe

Klik nedenfor og læs, hvordan du kan spare endnu flere penge ved at investere i en ny varmepumpe.

Læs mere her

Værd at vide om...

Hvad er værd at vide, inden du skifter varmekilde? Hvor meget kan du spare? Hvad kan du med fordel udskifte? Vi guider dig nedenfor.

Få tips, råd og idéer til energioptimering

Klik på linket nedenfor og se alle vores artikler om energioptimering. Du kan få tips til billige energibesparelser, råd til bæredygtig energioptimering og idéer til, hvordan du energirenoverer et gammelt hus. Og meget mere...

Se artikler

Tema: Skift oliefyret ud

Hvert år bruger vi danskere tusindvis af kroner på varme i hjemmet.

Er du en af dem, der stadig opvarmer din bolig med oliefyr, eller har du et sommer- eller fritidshus med elvarme, er der mange penge at spare ved at skifte til eller supplere med en varmepumpe - faktisk kan du skære helt op til 70% af dine nuværende varmeudgifter.

Og med det grønne håndværkerfradrag er investeringen indenfor rækkevidde.Kom igang med at spare nu
spar på energien

Guide til energioptimering

Overvejer du at energioptimere din bolig? Her på siden giver vi gode råd og idéer til energioptimering. Vi fortæller dig, hvad der er værd at vide om de forskellige varmeinstallationer og energiinstallationer. Du kan blive klogere på håndværkerfradraget og energitilskuddet. Du kan få en guidet tur rundt i huset for at se, hvor du kan optimere din bolig. Og du kan blive klogere på, hvad det kan betale sig at udskifte.

Mesters gode råd om optimering af boligen

På vvsmester.dk finder du en række gode råd fra en VVS installatør til, hvordan du bedst muligt kan optimere din bolig. Eksempelvis kan du spare penge på energi med nemme løsninger. Du kan også forbedre indeklimaet med ventilation og varmegenvinding. Derudover giver din VVS Mester gode råd til, hvordan du kan mindske dit vandforbrug og optimere varmen i dit hjem ved hjælp af eksempelvis nye termostater. Du kan let klikke dig rundt på siden og få en masse gode råd fra en VVS installatør. For det er faktisk muligt at skære 23% af varmeregningen eller mindske vandforbruget med 50%.

Hvor kan du optimere din bolig?

Tag en tur rundt i huset og find ud af, hvordan du bedst muligt kan optimere din bolig. Vi guider dig igennem boligens forskellige rum, så du finder ud af, hvad du kan gøre for at energioptimere i stuen, i køkkenet, i kælderen, i bryggerset og alle husets andre rum. Du kan tage turen rundt i huset ved at klikke her.

Værd at vide om varmeinstallationer

Har du styr på hvilken varmeinstallation eller varmekilde, du har i hjemmet? For måske du bør overveje at skifte den ud. Det kan nemlig koste dig dyrt, hvis du har den forkerte, eller er indehaver af en gammel model. Klikker du ind på kategorierne i afsnittet ”værd af vide…”, kan du blive meget klogere på din varmekilde. Du kan læse om cirkulationspumper, gasfyr, termostater og varmepumper. Her kan du eksempelvis blive klogere på, om du bør udskifte dit gamle gasfyr, hvor mange penge du kan spare ved at skifte til en ny cirkulationspumpe, og hvorfor du bør skifte radiator termostater, hvis de er mere end 15 år gamle. På cirkulationspumper kan du eksempelvis spare 900 kroner om året, på gasfyr kan du få en besparelse på 15-20%, ligesom du også kan spare mange penge ved udskiftning af termostater.

Bliv klogere med cases

Er du stadig i tvivl om, hvorvidt du kan energioptimere din bolig eller har du brug for at se sagen fra et andet synspunkt, så læs én af vores mange cases. Her har helt almindelige danskere fået udskiftet deres termostater, installeret ny cirkulationspumpe eller noget tredje, og de fortæller om, hvad det har gjort for deres energioptimering. Derudover kan du blive klogere på, at det slet ikke behøver at koste en formue at spare på energien – du kan spare på energien med få midler. Du finder casene her eller under fanen ”energioptimering”.

Skal din VVS installatør installere for dig?

På vvsmester.dk har vi omkring 60 autoriserede VVS installatører tilknyttet, som står klar til at hjælpe dig. Du kan således altid finde en VVS installatør i dit nærområde, så du kan få installeret det, du har brug for. Vi har fast installationspris på en lang række VVS produkter, men ønsker du at udskifte din cirkulationspumpe, skal du have installeret en varmepumpe, lavet ændringer i gasfyret eller andet, så kontakt din lokale VVS installatør og få et uforpligtende tilbud på installation.