Skybrud kan være utroligt omkostningsfulde og ødelæggende. En oversvømmet kælder kan betyde ødelagte billeder, arvestykker og vandskade på uerstattelige genstande. Selv med en forsikring kan det efterfølgende være noget nær umuligt at godtgøre, især for de genstande der primært har affektionsværdi. For hus- og sommerhusejere er det at komme hjem til en oversvømmet kælder et sandt mareridt. Den dårlige nyhed er, at de fleste eksperter og meterologer anslår, at vi med klimaforandringer kan se frem til endnu flere skybrud, stormfloder og andre vejrekstremer. Vi ser det allerede ske. Større og større dele af Danmark flyder oftere og oftere over. Den gode nyhed er, at der heldigvis er mange forebyggende tiltag, du kan tage for at afbøde og undgå en oversvømmet kælder.

Hos VVS Mester vil vi gerne sikre dig mod grimme overraskelser i hjemmet, derfor finder du her en let og overskuelig guide til, hvad du kan gøre for at sikre huset og minimere risikoen for vandskader.

3. Grundfos-løsninger

Grundfos har i over 70 år produceret pumper i højeste kvalitet til det danske marked og danske forhold. Derfor giver det god mening, at Grundfos er førerende på løsninger, der kan forhindre kælderoversvømmelser. 

Med en PE Standard SEG Domestic pumpebrønd fra Grundfos får du en tilbageløbssikring, der giver mulighed for at bruge husets afløb under et skybrud uden at risikere tilbageløb, der kan oversvømme hjemmet. Pumpebrønden fås i flere forskellige størrelser og er specielt udviklet til en- og tofamilieshuse, hvis afløbet i kælderen ligger lavere end det offentlige kloaknet. Din lokale VVS Mester installerer let pumpebrønden, der sikrer dit hjem i tilfælde af skybrud.

Skulle hjemmet være særligt udsat, kan der nemt installeres en pumpe fra Grundfos, der gør det muligt at pumpe vandet ud af kælderen og på den måde sikre, at de værste skader undgås. Med Grundfos GO-appen til telefonen har du, uanset hvor du er, fuld styring med hjemmets oversvømmelsessikring. Via Grundfos GO-appen kan du styre pumpen, følge med i den aktuelle vandstand, få oversvømmelsesalarm og meget andet, der sikrer hjemmet. 

Kontakt din lokale VVS Mester og hør mere
4. Uovertruffen sikkerhed med GROHE

Er der enkelte steder i dit hjem, hvor der er risiko for vandskader, kan du købe GROHE Sense. Den overvåger luftfugtigheden og temperaturen det sted, du har sat den, og kan på den måde advare dig, hvis der sker pludselige ændringer. GROHE Sense er koblet op på app’en GROHE Ondus, så du nemt kan få advarsler tilsendt på mobilen, og således hurtigt reagere, hvis der skulle være problemer. Placerer du den ved dit køleskab, din vaskemaskine, i kælderen eller andet, kan GROHE Sense således hurtigt registrere, hvis der skulle være utætheder.

Har du brug for større sikkerhed, skal du købe GROHE Sense Guard. GROHE Sense Guard overvåger dine rør og kan således både registrere små lækager og større brud på rørene. Da GROHE Sense Guard er koblet op på dine rør, slukker sikkerhedssystemet automatisk for vandtilførslen i rørene, hvis den registrerer lækager, så du på den måde undgår oversvømmelser.

Kontakt din lokale VVS Mester og hør mere om GROHE
Få tips og gode råd

Tilmeld dig VVS Mesters nyhedsbrev, og få inspiration, produkttips og gode råd til energiforbedringer. Nyhedsbrevet udsendes ca. 25 gange om året.