Hvor kan du spare på energien i kælderen/fyrrummet?

Energioptimering i kælderen

Energibesparelse i kælderen og fyrrummet

Kælderen/fyrrummet er hjertet i din boligs vand- og varmesystem. Og derfor et sted, du bør holde et vågent øje med, hvis du ikke ønsker at bruge unødige kroner. Det kan nemlig hurtigt løbe op. Selv en uskyldigt udseende cirkulationspumpe kan dække over et væsentligt bidrag til elregningen. 

Derfor er cirkulationspumpen også et godt sted at sætte ind, hvis du ønsker at spare på energien i kælderen eller fyrrummet. Har du en gammel cirkulationspumpe, kan det hurtigt løbe op i mange tusind kroners besparelse, hvis du udskifter den med en ny. Man kan i dag få mange forskellige cirkulationspumper, men kontakter du din lokale VVS installatør, kan du få hjælp til, hvilken der vil passe bedst til din bolig - og det er naturligvis helt uforpligtende at få et tilbud.

Ligesom det er gældende i det meste af hjemmet, kan du også opnå en stor energibesparelse i kælderen ved at udskifte dit gamle gasfyr, oliefyr eller fjernvarme med et miljøvenligt alternativ for eksempel en varmepumpe. I dag er gasfyr dog lavet langt mere energieffektive end tidligere, og du kan derfor spare en masse energi og dermed penge ved at skifte til et nyt. Udgifterne er hurtigt tjent ind igen. Du kan også vælge at skifte dit gamle gasfyr ud med en varmepumpe i stedet. Det er en lidt større investering end et gasfyr, men du vil også komme til at få en endnu større energibesparelse i din kælder - og i resten af huset.

Se filmen og bliv klogere på, hvad du bør tjekke i kælderen eller fyrrummet, og dermed hvordan du kan opnå en energibesparelse.

Opnå besparelser i samarbejde med din VVS Mester

Vil du finde ud af, hvor du skal starte besparelserne i din kælder? Din VVS Mester kan rådgive dig om energioptimering, så du kan finde ud af, hvilke installationer du med fordel kan udskifte for at opnå energibesparelser. Find din lokale VVS Mester via knappen nedenfor.

Book VVS Mester
VVS Mester
Få gratis tips og gode råd

Tilmeld dig VVS Mesters nyhedsbrev, og få inspiration og gode råd om renovering, energioptimering, badeværelser mm.

Med din tilmelding accepterer du, at vi må sende dig to månedlige nyhedsbreve. Vi gør opmærksom på, at du til enhver tid kan fortryde din tilmelding igen.