Sådan kan du spare på vandet

Vand spiller en stor rolle i vores hverdag, og vi bruger mere, end vi tror. En voksen person bruger 110 til 125 liter vand i døgnet til bad, tøjvask, opvask, toiletskyl og madlavning.

63% af vandforbruget går til hygiejne og toiletskyl. Derfor er badeværelset et godt sted at starte, hvis du vil begrænse forbruget og opnå energibesparelser.

Lad os hjælpe dig med at finde besparelserne.

råd om vand
spar på vand med berøringsfrit armaturEn berøringsfri vandhane kan spare op til 50% på vandforbruget

Selvom du ikke lader vandet løbe, mens du børster tænder, bruger du mere vand end nødvendigt. Med en berøringsfri vandhane mindskes vandforbruget helt automatisk.

Fotocellen i vandhanen åbner for vandet, når du holder hænderne under den, og lukker igen, når du tager dem væk. På den måde nedsættes vandforbruget med op til 50%. Derudover opnår du en bedre hygiejne, fordi du ikke behøver røre ved armaturet.

spar på vandet med ny bruserEn ny bruser kan spare familien for 190.000 liter vand om året

Det lyder helt vildt, men den er god nok. Her er et eksempel med en familie på fire: Hver person tager bad i 10 minutter hver dag.

Med en almindelig håndbruser (20 liter pr. min.) giver det et samlet vandforbrug på 292 m3 pr. år. Med en økonomibruser (7 liter pr. min.) giver det et samlet vandforbrug på 102 m3 pr. år. Årligt sparer familien 190.000 liter vand.

Kilde: Bolius

spar på vandet med nyt toiletEt nyt toilet kan spare op til 70% på vandforbruget

Toilettet er et oplagt sted at spare. Har du et gammelt toilet med 9 liters-skyl, kan du spare op til 70% på vandforbruget ved at skifte til et nyt 4/2 liters-toilet. Har du et af de helt gamle toiletter med 12 liters-skyl, er der endnu mere at spare.

Et lille regnestykke på økonomien: En gennemsnitlig husstand består af 2,15 personer. I gennemsnit skyller vi ud seks gange om dagen eller 4700 gange om året. Skifter du et toilet, der bruger 9-12 liter vand pr. skyl ud med et, der bruger 2 til 4 liter vand pr. skyl, giver det en besparelse på 33-38 kubikmeter vand årligt. En besparelse på hhv. 1.900 kr. og 2.200 kroner.

Find flere gode råd om...
spar på energien

Energi

Prisen på el, vand og varme er steget meget de sidste mange år. Så der er god grund til at interessere sig for besparelser.

Vi hjælper dig med at finde dem.

Læs Mesters gode råd
bedre indeklima

Indeklima

Vi er eksperter i alt fra ventilation til varmegenvinding.

Så tag os med på råd om, hvordan du får et sundt og energioptimeret indeklima.

Læs Mesters gode råd
spar på varmen

Varme

Vidste du, at en udskiftning af gamle termostater kan skære op til 23% af varmeregningen?

Lad os hjælpe dig med at finde besparelserne.

Læs Mesters gode råd
Få gratis tips og gode råd

Tilmeld dig VVS Mesters nyhedsbrev, og få inspiration og gode råd om renovering, energioptimering, badeværelser mm.

Med din tilmelding accepterer du, at vi må sende dig to månedlige nyhedsbreve. Vi gør opmærksom på, at du til enhver tid kan fortryde din tilmelding igen.