Udskift dit oliefyr til en varmepumpe

Hvorfor skal jeg udskifte mit oliefyr?

Bor du i et hus med oliefyr eller har du et sommerhus med f.eks. elvarme, kan du ved at udskifte ellere supplerer med en varmepumpe, spare tusindvis af kroner på varmeregningen samt forbedre indeklimaet markant. Du skåner samtidig miljøet ved at vælge en varmeløsning, der udnytter naturens ressourcer til fulde. Ved at udskifte dit gamle oliefyr med en varmepumpe kan du sparer op til 70% på varmeregningen.

Sådan virker en varmepumpe

En varmepumpe udnytter energien fra omgivelserne og omdanner den til varme, som bruges til at opvarme huset. Der findes tre typer af varmepumper:

  • Luft/Luft varmepumper: Opvarmer den kolde luft udefra og blæser den direkte ind som varm luft. Denne slags pumpe er velegnet som supplement til elvarme i f.eks. sommerhuse. Dette er samtidig den billigste løsning.
  • Luft/Vand varmepumper: Udnytter varmen fra udeluften til at opvarme vand, som sendes videre i husets eksisterende radiatorsystem. Denne løsning er velegnet som erstatning for det gamle oliefyr, hvis du ikke har havearealet eller budgettet til et jordvarmeanlæg
  • Jordvarmepumper: Udnytter varmen fra jorden til at opvarme vand som sendes videre i husets radiatorsystem. Denne løsning er klart den mest økonomiske, men kræver samtidig en større investering end luft/vand varmepumpen.

Klimavenlig varme

Som en del af regeringens store klimaplan, er der indgået en bred aftale om klimavenlig varme til danskerne. Det betyder, at CO2-udledningerne skal reduceres med 70% inden 2030. Der er derfor afsat 2,3 milliarder kroner til udfasning af olie- og gasfyr. Med denne aftale er det både lettere og billigere at skifte til grøn strøm. Aftalen skal bidrage til, at der udrulles fjernvarme i de områder, hvor danskerne kan tilkoble sig fjernvarmenettet, og der skiftes til varmepumper i områder, hvor varmepumper er det mest oplagte alternativ til olie- eller gasfyret.

Afgifterne stiger

Det gøres i den forbindelse mindre attraktivt at varme de danske boliger op med enten olie eller gas. Afgifterne på olie og gas sættes væsentlig op fremover. Og de sidste par år er priserne på gas kun gået opad. Det kan derfor blive en rigtig dyr vinter, hvis du ikke får udskiftet dit gasfyr til en grønnere løsning.

Vælg VVS Mester til at installere din varmepumpe og få:

  • Driftssikre kvalitetsprodukter, der fungerer i det danske klima
  • Fagmandens professionelle rådgivning og store viden om produkter og muligheder
  • Et anlæg, der 100% matcher dine behov
  • Vejledning i at søge tilskud
Kontakt din VVS Mester
VVS Mester

Læs også...

Få gratis tips og gode råd

Tilmeld dig VVS Mesters nyhedsbrev, og få inspiration og gode råd om renovering, energioptimering, badeværelser mm.

Med din tilmelding accepterer du, at vi må sende dig to månedlige nyhedsbreve. Vi gør opmærksom på, at du til enhver tid kan fortryde din tilmelding igen.