Varmepumpepuljen 2023

Hvad skal du være opmærksom på?

Energistyrelsen har endelig offentliggjort den endelige dato for varmepumpepuljens åbning. Der åbnes for ansøgninger den 12. september kl. 10:00 – men du kan allerede sidde klar fra kl. 9:00. Ansøgere kan nemlig logge ind på platformen en time før puljeåbningen og være i et venteværelse. Alle i venteværelset får tildelt en vilkårlig plads i køen, når ansøgningsplatformen åbner klokken 10. Hvis du går ind på ansøgningssiden efter klokken 10, får du tildelt en plads bagerst i køen.

Hvad er varmepumpepuljen?

Varmepumpepuljen er til dig, som ønsker at varme dit hus op på en billigere og mere klimavenlig måde. Med varmepumpepuljen kan du søge tilskud, hvis du drømmer om at skifte til en varmepumpe og bor i et område uden fjernvarme og skal konvertere til en luft til vand- eller en væske til vand-varmepumpe.

Der er i alt afsat 236,1 mio. kr til dette års varmepumpepulje, og herfra kan de, som får tilskud, alle få et ensartet tilskud – uanset husets størrelse og energiklasse. Beløbsstørrelserne på disse enkelte tilskud lyder formentlig på 17.000 kroner for luft til vand-varmepumper og 27.000 kroner for væske til vand-varmepumper (også kaldet jordvarme).

5 krav skal være opfyldt

Hvis du ønsker at søge tilskud til en varmepumpe, skal 5 krav være opfyldt:

  1. Dit hus skal være en helårsbolig – og du skal selv eje det.
  2. Dit hus opvarmes med oliefyr, gasfyr, elvarme eller biokedel (f.eks. træpillefyr)
  3. Dit hus må ikke ligge i et område, hvor der er fjernvarme eller planlagt fjernvarme.
  4. Du ønsker en luft til vand-varmepumpe eller en væske til vand-varmepumpe (også kaldet jordvarme).
  5. Du er ikke allerede i gang med at skifte til en varmepumpe. Du må f.eks. ikke have indhentet et bindende tilbud.

Du må dog gerne indhente et uforpligtende tilbud fra en varmepumpe-installatør, inden du søger om tilskud.

MesterTjek

Skal vi minde dig om at sidde klar?

Følg os på Facebook her, eller skriv dig op til vores nyhedsbrev i rubrikken nedenfor – så giver vi dig besked, når Energistyrelsen åbner for ansøgningsportalen d. 12. september 2023. Her kan du samtidig modtage inspiration og gode råd fra os omkring renovering, energioptimering, badeværelser m.m.

Få gratis tips og gode råd

Tilmeld dig VVS Mesters nyhedsbrev, og få inspiration og gode råd om renovering, energioptimering, badeværelser mm.

Med din tilmelding accepterer du, at vi må sende dig to månedlige nyhedsbreve. Vi gør opmærksom på, at du til enhver tid kan fortryde din tilmelding igen.