Spar på varmen med nye termostater

Med Danfoss Link™ kan Kurt og Elly styre varmen hvor som helst

Kurt og Elly kan altid regne med en varm velkomst – selv når de kommer tidligt hjem

Hvad enten det er hjemme eller ude - Danfoss Link™-appen giver mulighed for nem varmeregulering helt ned til en halv grad. Det giver fremragende varmekomfort til et aktivt liv.

Fjernstyrede termostater med nem og præcis styring

Huset på den stille vej er det perfekte sted for et aktivt par som Kurt og Elly. Med beliggenhed lige uden for Aarhus giver etplanshuset på 145 m² nem adgang til løberuter i smuk natur og til byens mange restauranter og kulturelle tilbud.

For et par måneder siden blev livet på den lille vej endnu mere komfortabelt. Efter at have installeret den nye Danfoss Link™-app til deres Danfoss Link™ system fik Kurt og Elly friheden til at styre temperaturen i hvert enkelt rum i deres hjem – selv når de er afsted på en af deres mange skiture. Så hvis de skulle ændre på deres ferieplaner, kan de være sikre på, at huset er varmt og indbydende i det øjeblik, de sætter foden inden for døren.

“Den er ekstremt præcis, helt ned til en halv grad, og giver os exceptionelt god komfort,” siger Kurt. “Tre klik er alt, hvad det tager at fortælle systemet, hvornår vi tager afsted, og hvornår vi kommer tilbage.”

Rejsen mod perfekt varmestyring begyndte, da de købte ejendommen i 2011. Huset, som er bygget i 1988, var allerede tilsluttet den lokale varmeforsyning og havde traditionelle radiatorer monteret i hvert rum samt gulvvarme i de to badeværelser. “Varmen fungerede fint, men vi var nødt til at skrue op eller ned for radiatorerne manuelt,” siger Kurt. “Det får man bare ikke gjort, hvis man står og skal afsted på arbejde eller på weekend.”

Efter at have hørt om de elektroniske Danfoss living connect®-termostater købte Kurt en til hver radiator i huset. Living connect®-termostaterne kommunikerer trådløst med en Danfoss Link™ CC.

Variabel rumtemperatur med Danfoss Link™

“Danfoss Link™ systemet giver os mulighed for at indstille varmen til en lavere rumtemperatur, når vi ikke er hjemme, eller når vi sover. Så vi skal ikke længere skrue manuelt ned, inden vi forlader huset,” forklarer Kurt.

Danfoss Link-systemet har fungeret godt, fra det øjeblik det blev installeret. Den eneste ulempe var, at opvarmningstemperaturen kun kunne reguleres fra styreenheden i huset – en detalje, som Kurt og Elly fik at føle en jul, hvor de kom hjem en dag tidligere end planlagt fra et familiebesøg. “Vi kom hjem til 16 °C – og det tog lang tid at varme huset op!”, fortæller Kurt, som ryster af kulde ved tanken om det.

Brugervenlig Danfoss app til fjernstyring

Så da den nye Danfoss Link™-app kom på markedet, tøvede de ikke. Først opgraderede de til en ny Danfoss Link™ CC med Wi-Fi-egenskaber. Herefter behøvede de kun at downloade Danfoss Link™-appen på deres mobiltelefoner og tablets og linke den til styreenheden via deres trådløse netværk i hjemmet.

Danfoss Link™-appen er en brugervenlig mobil platform, der giver mulighed for præcis varmestyring, uanset hvor man befinder sig. Temperaturer og klokkeslæt er nemme at vælge. Så hvad enten det travle par er på arbejde, på familiebesøg over weekenden eller på skitur i Alperne, kan de altid holde styr på opvarmningen derhjemme samt foretage indstillinger. 
“Den er ekstremt præcis, helt ned til en halv grad, og giver os en exceptionelt god komfort,” siger Kurt. “Tre klik er alt, hvad det tager at fortælle systemet, hvornår vi tager afsted, og hvornår vi kommer hjem.”

“Vores største opgave er at skifte termostatbatterierne omtrent hvert andet år,” griner han. “Ellers rører vi slet ikke ved radiatorerne.”

Anbefaler Danfoss Link™

Danfoss Link™-appen har vist sig også at være nyttig i hjemmet – især når middagsgæster bliver til sent. Kurt griber bare sin mobiltelefon og indstiller opvarmningstimeren, så stuen bliver ved med at være varm og hyggelig lidt længere end systemet er indstillet til. Appen er blevet et hyppigt samtaleemne.

“Vi har talt om den med kolleger og venner og anbefalet den. De synes, at den er smart, og flere overvejer nu selv at installere Danfoss™ Link.”
Kurt er i øvrigt sikker på, at den sparer dem for en masse penge. 

“Vi har haft Danfoss Link™ og living connect® -termostaterne, siden vi flyttede ind, så vi kan ikke sammenligne før og nu. Alt, hvad jeg ved, er, at vores varmeregning er meget rimelig.” Her kun en uge før deres næste skitur kan parret se frem til masser af frisk luft og motion – og en varm velkomst, når de kommer hjem.

Kurt og Ellys Danfoss Link™-system

Kurt og Ellys Danfoss Link™-varmesystem består af:

  • 11 Danfoss living connect®-termostater
  • 1 rumføler, som måler temperaturen i stuen, hvor der står tre termostatstyrede radiatorer
  • En Danfoss Link™ CC med Wi-Fi, som giver trådløs styring af alle radiatortermostater, så temperaturen i hvert rum kan indstilles individuelt. Undersøgelser har påvist gennemsnitlige energibesparelser på op til 23 % i hjem, som har et Danfoss Link™-system installeret
  • Danfoss Link™-appen, som giver mulighed for fjernstyret indstilling af individuelle rumtemperaturer, uanset hvor man befinder sig
  • Danfoss Link™-app Helpdesk, som giver teknisk support i Wi-Fi- og app-relaterede spørgsmål
Få tips og gode råd

Tilmeld dig VVS Mesters nyhedsbrev, og få inspiration, produkttips og gode råd til energiforbedringer. Nyhedsbrevet udsendes ca. 25 gange om året.