Bæredygtig energioptimering af hus

Vi guider dig til bæredygtig energioptimering af dit hus.

Føler du, at pengene fosser ud af din bolig?

Der er flere måder, hvorpå du kan energioptimere dit hjem, og endda på en bæredygtig måde der vil være energibesparende i mange år fremover.

De seneste par år er markedet for intelligente og fremtidssikrede produkter til opvarmning af hjemmet eksploderet. Når vi taler om ’fremtidssikrede’ eller ’bæredygtige’ produkter, er der ofte tale om produkter, der kan styres fra en app fra din telefon, og ved flere af produkterne er der intelligente følere og sensorer, der slår produktet fra, når der ikke er behov for, at det kører. Denne form for intelligent styring af boligens varme er en enestående og ikke mindst nem måde at skabe bæredygtige energibesparelser i huset. Først og fremmest fordi du, helt basalt set, mindsker dit energiforbrug, men også fordi, at produkterne er langtidsholdbare, og dermed mindsker du behov for vedligeholdelse og udskiftning. Bæredygtighed er dermed godt for økonomien såvel som miljøet.

Nedenfor finder du forslag til de smarte produkter, der kan gøre dit hjem mere energieffektivt.

Energibesparende, intelligente produkter med Danfoss

Med en velkendt miljø- og klimabevidst profil er det ingen overraskelse, at den danske ventilgigant Danfoss har været en af de første på markedet med energibesparende, intelligente produkter.

Danfoss Link™

Danfoss Link™ er fremtidens opvarmning I hjemmet. Med det smarte system, kan du styre hjemmets opvarmning og indeklima, uanset hvor du er. Med det smarte system har du både mulighed for at styre radiator- og gulvvarme ved hjælp af den smarte Danfoss-app.

 • Mulighed for at styre radiator- og gulvvarme, ventilationsanlæg, varmepumper og fjernvarme
 • Mulighed for sammenkobling af op til 50 enheder i ét samlet såkaldt Danfoss One-system
 • Mulighed for individuelle temperaturer for de forskellige rum
 • Mulighed for regulering af temperatur uanset hvor du er. Du har mulighed for at justere temperaturen, inden du kommer hjem, så du kan komme hjem til et opvarmet hus uden at have spildt unødig varme hele dagen
 • Intuitiv og intelligent centralenhed
danfoss link

Danfoss Eco

Danfoss Eco er et andet bud fra Danfoss på en smart og bæredygtig varmeoptimering i hjemmet. Med de smarte Danfoss Eco termostater kan du regulere varmen i dine radiatorer fra din smartphone gennem Bluetooth-tilkobling. Det giver du mulighed for at indstille varmen i hjemmet på op til 10 meters afstand. Det giver dig en varmeregulering, der er meget stabil og op til 23% lavere end et varmeforbrug med normale termostater. Danfoss Eco er det oplagte valg til et mindre hjem, mens Danfoss Link er ideelt til større huse.

På vores energiberegner kan du, blandt meget andet, se hvad du har mulighed for at spare, ved udskiftning af termostater.

 • Mulighed for at styre radiatorvarmen i dit hjem
 • Det perfekte valg til et mindre hus eller lejlighed, da varmen kan reguleres i en afstand af op til 10 meter
 • Nem installation
 • Energibesparelse på op til 23%
danfoss eco

Energieffektive indeklimasystemer

Uponor er en finsk virksomhed, der er kendt for sine energieffektive indeklimasystemer i højeste kvalitet.

I Uponors brede sortiment kan du blandt andet finde Uponor Smatrix. Med det intelligente gulvvarmesystem har du mulighed for at gøre det behageligt varmt i hjemmets rum og styre gulvvarmen fra din mobil og computer såvel som fra systemet centralenhed. Den trådløse betjening er en sikker måde, hvorpå du kan få kontrol over varmen i dit hjem og dermed begrænse unødig opvarmning af hjemmet.

 • Intuitiv indstilling via app eller centralenhed
 • Består af trådløse enheder, der nemt kan tilføjes, så du får præcis det system, der passer til dine behov
 • Bæredygtig og energivenlig
 • Mulighed for tilkobling af gulvvarme og radiatortermostater til én og samme centralenhed
 • Energibesparelse på op til 20% af hjemmets varmeudgift

Mindsk varmeregningen med jordvarmepumpe

Et jordvarmeanlæg eller jordvarmepumpe er en af de installationer, der kan give dig den største besparelse på varmeregningen. Så selvom det er ret dyrt at anlægge, og installationen kan være lidt omfattende, er et jordvarmeanlæg en af de bedste investeringer, der kan gøres for en bæredygtig energioptimering af huset. Jordvarmeanlægget forsyner dig med varme og varmt vand, alt sammen takket være den varme, der er i jorden året rundt. Fordelene ved den bæredygtige varmekilde er mange:

 • Et jordvarmeanlæg har en utrolig lang levetid og kræver, ud over et årligt eftersyn, ingen vedligeholdelse. Det gør anlægget til en af de mest sikre investeringer, du kan lave
 • Et jordvarmeanlæg er noget af det absolut mest miljørigtige, du kan få. Jordvarme reducerer dit Co2-udslip med op til 75%
 • Med en jordvarmepumpe kan du se frem til en billigere varmeregning. Har du eksempelvis et oliefyr i dag, kan du halvere din varmeregning
jordvarmepumpe

Skift pærerne ud og spar penge

Det kan virke som et banalt råd at huske at slukke lyset. Men du kan sandsynligvis spare helt op til 20% af dit hjems årlige elforbrug ved at ændre på nogle småting, og det er selvfølgelig uden, at du går på kompromis med det, du får ud af din belysning i dag.

En af de mere simple måder hvorpå du kan nedsætte din varmeregning, er ved at skifte de gammeldags elpærer ud med sparepærer eller LED-pærer. Du har endda mulighed for at nedsætte energiforbruget yderligere ved at installere et tænd/sluk-ur til dine pærer. Med et tænd/sluk-ur har du mulighed for at indstille lyset i dit hjem til præcis dine behov.

Et relativt nyt produkt på markedet er de intelligente pærer, som blandt andre Phillips og IKEA har, hvor du fra din mobil kan slukke og tænde for lyset, ligesom du ved flere af produkterne har mulighed for at ændre eksempelvis temperatur på lyset. Det er først og fremmest et godt værktøj til at nedsætte dit energiforbrug, men med pærerne får du også en smart gadget til hjemmet.

skift din pære ud

VVS Mester hjælper dig på vej

Husk, at du på VVS Mester hjemmeside altid kan finde din lokale VVS Mester, som kan hjælpe dig sikkert videre mod et mere bæredygtigt hjem med et energiforbrug, der afspejler de miljøvenlige hensigter. Booker du en VVS Mester kan du få rådgivning om, hvordan du bedst energioptimere din bolig.

Book VVS Mester
Få gratis tips og gode råd

Tilmeld dig VVS Mesters nyhedsbrev, og få inspiration og gode råd om renovering, energioptimering, badeværelser mm.

Med din tilmelding accepterer du, at vi må sende dig to månedlige nyhedsbreve. Vi gør opmærksom på, at du til enhver tid kan fortryde din tilmelding igen.