5 hurtige og nemme energibesparelser i et gammelt hus

Gode råd til energibesparelser i et hus af ældre dato

Bare fordi du er indehaver af en gammel bolig, betyder det ikke, at du ikke også kan opnå store energibesparelser ved at lave nogle små ændringer.

Vi har her samlet fem nemme måder at opnå hurtige energibesparelser. Så ønsker du ikke en komplet energirenovering af dit gamle hus, så læs med her og få gode råd til energibesparelser på den nemme måde i dit gamle hus.

1. Udskift dine termostater og få styr på varmen

Er dine radiatortermostater mere end 10 år gamle, kan du opnå en energibesparelse på helt op til 23% ved at skifte til nye termostater. Og sandsynligheden for, at dine termostater er gamle, er stor, hvis du bor i et gammelt hus. Du kan altså nemt opnå en stor energibesparelse i dit gamle hus ved en simpel udskiftning af dine termostater.

Du kan med fordel vælge at skifte til Danfoss Eco eller Danfoss link, der er smartvarme. Dette betyder, at du via din telefon kan styre varmen i huset. Du kan altså nemt slukke for varmen, når du ikke er hjemme, og tænde den igen et par timer før, du kommer hjem, så du ikke kommer hjem til et koldt hus. Er du ikke til moderne teknologi i form af smartvarme, kan du også opnå en stor energibesparelse ved blot at skifte til nye, almindelige termostater.

2. Nedsæt skyllet på dit toilet og spar på vandet

En gennemsnitsfamilie skyller ud i toilettet mange gange om dagen, uanset om de bor i et gammelt eller nyt hus. Derfor kan du også nemt opnå en stor besparelse på vandregningen ved at nedsætte skyllet i dit toilet.

Har der ikke været nogle renoveringer på badeværelset, så længe dit hus har eksisteret, er det imidlertid ikke sikkert, at det er en mulighed at nedsætte skyllet på dit toilet. Et gammelt toilet kan have et skyl på helt op til 8-12 liter pr. skyl. Hvis dette er tilfældet med dit toilet, kan du opnå en endnu større energibesparelse i dit ældre hus ved at købe et nyt toilet med helt ned til 2/4 liter pr. skyl. Dette kan spare dig op til 10 liter vand pr. skyl, og du vil således hurtigt tjene toilettet ind igen. Det er altså en hurtig og nem måde at opnå energibesparelser i dit gamle hus.

3. Vandbesparende bruser sparer dig tusindvis af liter

En anden nem måde at opnå en hurtig energibesparelse i et gammelt hus er ved at udskifte bruseren til en vandbesparende bruser. Og dette kan nemt gøres billigt. Du behøver nemlig ikke at udskifte både armatur og termostat. Du kan nøjes med at købe en ny, vandbesparende håndbruser og koble denne på dine allerede eksisterende installationer. Således kan du både nemt og billigt opnå store energibesparelser i dit gamle hus.

Vil du have en rigtig luksusbruser i din bolig, kan du naturligvis også få denne i en vandbesparende udgave, så du kan opnå energibesparelser. Uanset hvilken vandbesparende bruser, du vælger til at erstatte din nuværende bruser i dit gamle hus, så vil du opnå en energibesparelse.

4. Skift til LED og nedsæt strømforbruget

Er du endnu ikke hoppet med på bølgen med LED-pærer, og har du stadig de gamle pærer hængende i dit hus, så er det ved at være på tide. Det er en utrolig nem måde at opnå energibesparelser i dit gamle hus - ja i alle boliger. Og så er det en billig måde at opnå energibesparelser på. Ikke nok med at du sparer på energien ved at skifte til LED-lyse, så holder en LED-pære også i minimum fem gange så mange år som en halogenpære. Så er det er din hurtige og billige vej til at spare på strømmen i dit gamle hus.

5. Nem energibesparelse med berøringsfrit armatur

Uanset om du er til et berøringsfrit armatur eller blot et almindeligt armatur med greb, så kan du opnå en stor energibesparelse i din ældre bolig ved at udskifte armaturet. Har vandhanen ikke været udskiftet i de sidste mange år, er det et af de første steder, du kan sætte ind for at opnå en stor energibesparelse.

Udviklingen på området går kun fremad, og de fleste producenter af armaturer har i dag lavet deres vandhaner vandbesparende og dermed energibesparende. Går du efter et GROHE armatur skal du eksempelvis kigge efter EcoJoy-funktionen, hvis du ønsker et vandbesparende armatur. Er det hansgrohe, du ønsker som erstatning til din vandhane, skal du kigge efter EcoSmart-funktionen, der ligeledes betyder, at armaturet er vandbesparende. Osv.

Er du ikke gør-det-selv typen, kan din lokale VVS Mester selvfølgelig hjælpe med installationen af dit nye armatur, så du hurtigt kan komme til at opnå store energibesparelser i dit gamle hus.

Vil du have flere gode råd til at spare på vandet i din bolig? Læs mere her.

Få gratis tips og gode råd

Tilmeld dig VVS Mesters nyhedsbrev, og få inspiration og gode råd om renovering, energioptimering, badeværelser mm.

Med din tilmelding accepterer du, at vi må sende dig to månedlige nyhedsbreve. Vi gør opmærksom på, at du til enhver tid kan fortryde din tilmelding igen.