Energioptimering

Det kan være svært at finde rundt i junglen af energioptimerende løsninger. For hvad skal du vide? Hvilke gode råd bør du tage med? Kan du få tilskud og fradrag? Hvordan kan du spare mest muligt? Her på siden har vi samlet en lang række gode råd og løsninger, så du kan blive klogere på, hvordan du kan energioptimere.

Mesters gode råd

Nedenfor kan du læse en række gode råd til, hvordan du kan spare penge i hjemmet på energi, indeklima, vand og varme.

spar på energien

Energi

Prisen på el, vand og varme er steget meget de sidste mange år. Så der er god grund til at interessere sig for besparelser.

Vi hjælper dig med at finde dem.

Læs Mesters gode råd
bedre indeklima

Indeklima

Vi er eksperter i alt fra ventilation til varmegenvinding.

Så tag os med på råd om, hvordan du får et sundt og energioptimeret indeklima.

Læs Mesters gode råd
spar på vandet

Vand

63% af vores daglige vandforbrug går til hygiejne og toiletskyl.

Derfor er badeværelset et godt sted at starte, hvis du vil begrænse forbruget

Læs Mesters gode råd
spar på varmen

Varme

Vidste du, at en udskiftning af gamle termostater kan skære op til 23% af varmeregningen?

Lad os hjælpe dig med at finde besparelserne.

Læs Mesters gode råd

Spar tusindvis af kroner på vandregningen

Få tips og gode råd til at mindske vandforbruget og dermed vandregningen via knappen nedenfor.

Læs mere her
Energioptimeringshuset

HUSK: Håndværkerfradraget og energitilskuddet

Håndværkerfradrag

Alle boligejere kan trække op til 12.500 kroner årligt fra i skat for arbejdsløn til udvalgte håndværkerydelser. Dette omfatter eksempelvis udskifting af radiatorer og radiatortermostatventiler, samt installation af varmepumper, gasfyrskedler og vandvarmere i forbindelse med installation af kedler. Og husk, at fradraget gælder per person - dvs. at hvis I er flere voksne i husstanden, kan I trække op til 12.500 kr. fra hver, uanset hvem der har betalt ydelsen.

Ordningen gælder permanent fra 2018. På skat.dk kan du se en liste over, hvilke ydelser, der er omfattet af BoligJobordningen.

Energitilskud

Derudover kan du få tilskud, hvis du laver energiforbedringer i hjemmet Dette gælder eksempelvis, hvis du skifter gaskedel, cirkulationspumpe eller termostatventiler.

Læs mere om tilskud og fradrag
håndværkerfradrag og tilskud

Nu sparer du endnu flere penge med en varmepumpe

Klik nedenfor og læs, hvordan du kan spare endnu flere penge ved at investere i en ny varmepumpe.

Læs mere her

Værd at vide om...

Hvad er værd at vide, inden du skifter varmekilde? Hvor meget kan du spare? Hvad kan du med fordel udskifte? Vi guider dig nedenfor.

cirkulationspumpe

Cirkulationspumper

Er du i dag indehaver af en gammel cirkulationspumpe? Du kan med fordel skifte til en ny og spare 900 kr. om året.

Læs om pumper
gasfyr

Gasfyr

Skift dit gamle gasfyr ud med et nyt og opnå en energibesparelse på op til 15-20 %. Læs meget mere om fordelene nedenfor.

Læs om gasfyr
radiator termostat

Termostater

Hvis dine termostater er mere end 15 år gammel, bør du skifte med det samme. Der er nemlig mange penge at spare.

Læs om termostater
varmepumpe

Varmepumper

Skal du vælge en varmepumpe med luft til luft, luft til vand eller en varmepumpe til jordvarme? Vi guider dig.

Læs om varmepumper

Få tips, råd og idéer til energioptimering

Klik på linket nedenfor og se alle vores artikler om energioptimering. Du kan få tips til billige energibesparelser, råd til bæredygtig energioptimering og idéer til, hvordan du energirenoverer et gammelt hus. Og meget mere...

Se alle artikler
Skif toliefyret ud

Guide til energioptimering

Overvejer du at energioptimere din bolig? Her på siden giver vi gode råd og idéer til energioptimering. Vi fortæller dig, hvad der er værd at vide om de forskellige varmeinstallationer og energiinstallationer. Du kan blive klogere på håndværkerfradraget og energitilskuddet. Du kan få en guidet tur rundt i huset for at se, hvor du kan optimere din bolig. Og du kan blive klogere på, hvad det kan betale sig at udskifte.

Mesters gode råd om optimering af boligen

På vvsmester.dk finder du en række gode råd fra en VVS installatør til, hvordan du bedst muligt kan optimere din bolig. Eksempelvis kan du spare penge på energi med nemme løsninger. Du kan også forbedre indeklimaet med ventilation og varmegenvinding. Derudover giver din VVS Mester gode råd til, hvordan du kan mindske dit vandforbrug og optimere varmen i dit hjem ved hjælp af eksempelvis nye termostater. Du kan let klikke dig rundt på siden og få en masse gode råd fra en VVS installatør. For det er faktisk muligt at skære 23% af varmeregningen eller mindske vandforbruget med 50%.

Hvor kan du optimere din bolig?

Tag en tur rundt i huset og find ud af, hvordan du bedst muligt kan optimere din bolig. Vi guider dig igennem boligens forskellige rum, så du finder ud af, hvad du kan gøre for at energioptimere i stuen, i køkkenet, i kælderen, i bryggerset og alle husets andre rum. Du kan tage turen rundt i huset ved at klikke her.

Værd at vide om varmeinstallationer

Har du styr på hvilken varmeinstallation eller varmekilde, du har i hjemmet? For måske du bør overveje at skifte den ud. Det kan nemlig koste dig dyrt, hvis du har den forkerte, eller er indehaver af en gammel model. Klikker du ind på kategorierne i afsnittet ”værd af vide…”, kan du blive meget klogere på din varmekilde. Du kan læse om cirkulationspumper, gasfyr, termostater og varmepumper. Her kan du eksempelvis blive klogere på, om du bør udskifte dit gamle gasfyr, hvor mange penge du kan spare ved at skifte til en ny cirkulationspumpe, og hvorfor du bør skifte radiator termostater, hvis de er mere end 15 år gamle. På cirkulationspumper kan du eksempelvis spare 900 kroner om året, på gasfyr kan du få en besparelse på 15-20%, ligesom du også kan spare mange penge ved udskiftning af termostater.

Bliv klogere med cases

Er du stadig i tvivl om, hvorvidt du kan energioptimere din bolig eller har du brug for at se sagen fra et andet synspunkt, så læs én af vores mange cases. Her har helt almindelige danskere fået udskiftet deres termostater, installeret ny cirkulationspumpe eller noget tredje, og de fortæller om, hvad det har gjort for deres energioptimering. Derudover kan du blive klogere på, at det slet ikke behøver at koste en formue at spare på energien – du kan spare på energien med få midler. Du finder casene her eller under fanen ”energioptimering”.

Skal din VVS installatør installere for dig?

På vvsmester.dk har vi mere end 50 autoriserede VVS installatører tilknyttet, som står klar til at hjælpe dig. Du kan således altid finde en VVS installatør i dit nærområde, så du kan få installeret det, du har brug for. Vi har fast installationspris på en lang række VVS produkter, men ønsker du at udskifte din cirkulationspumpe, skal du have installeret en varmepumpe, lavet ændringer i gasfyret eller andet, så kontakt din lokale VVS installatør og få et uforpligtende tilbud på installation.

Skal din VVS Mester hjælpe med installationerne?

Ovevejer du at skifte varmekilde, termostater eller andet? Så tag din lokale VVS Mester med på råd og få et uforpligtende tilbud på installation.

Find din lokale VVS Mester
MesterTjek
Få tips og gode råd

Tilmeld dig VVS Mesters nyhedsbrev, og få inspiration, produkttips og gode råd til energiforbedringer. Nyhedsbrevet udsendes ca. 25 gange om året.