Sådan giver du badeværelset en rengøring

Badeværelset er et af de rum i hjemmet, hvor rengøring er meget vigtigt. Vi guider dig til, hvordan du let giver badeværelset en ugentlig rengøring.

rengøring af badeværelset

Giv badeværelset en ugentlig rengøring

Rengøring på badeværelset er vigtigt for ikke at overføre bakterier fra badeværelset ud i hjemmet. For at holde en rimelig hygiejne og holde bakterierne på badeværelset nede, bør du give badeværelset en rengøring mindst én gang om ugen. Når du gør badeværelset rent, så husk at skifte klud undervejs. Brug også gerne handsker under rengøring, da rengøringsmidler er skrappe for hænderne.

Rengøring af håndvasken og afløb

Når du skal rengøre håndvasken, så start med at lave en blanding af universalrengøringsmiddel og vand. Vask så håndvasken og armaturet i blandingen, skyl efter med koldt vand, og tør til sidst håndvasken og armaturet ren med et viskestykke.

Også afløbet kan du let give en rengøring. For at gøre afløbet rent, skal du bruge flydende afløbsrens. Du starter med at tænde for vandhanen for at skylle afløbet igennem, hvorefter du hælder en halv liter afløbsrens ned i afløbet. Skyl metalbelægningerne rene inden du lader afløbet stå i en time. Når der er gået en time, skyller du afløbet efter med varmt vand. Er dit afløb ikke helt rent, så gentager du blot processen.

rengøring af badeværelset

Rengøring af spejle

Når du skal give spejlet en rengøring, så kan du lave en blanding af vand og universalrengøringsmiddel. Med en svamp vasker du så glasset ned med blandingen. Herefter kan du skrabe glasset rent med en vinduesskraber og til sidst pudse spejlet med et tørt viskestykke. Er spejlet ikke så beskidt, så kan du i stedet gøre spejlet rent ved at anvende vinduesrens, som du sprayer på et rent viskestykke og pudser glasset med.

rengøring af badeværelset

Rengøring af badekar og bruseniche

Badekar og brusenichen kan du give en rengøring ved at lave en blanding af universalrengøringsmiddel og vand, som du tørrer badekarret og brusenichen af med. Bagefter skyller du efter med koldt vand.

Er der kalk på brusehovedet, fjerner du kalken ved at lægge brusehovedet i en spand med halvt eddike og halvt vand. Brusehovedet skal ligge og trække en halv time i blandingen. Når du tager brusehovedet op fra spanden, skal du skylle brusehovedet efter med vand.

Også kalk omkring risten i brusenichen kan du let fjerne. For at fjerne kalk omkring risten starter du med at gøre de områder, hvor der er kalk, våde. Bagefter lægger du papir over de våde områder, og ovenpå papiret hælder du eddike på. Eddiken skal stå og trække i 20 minutter, hvorefter du skrubber med en svamp. Til slut vasker du risten efter med rent vand.

Rengøring af badeværelsesfliserne

Er dine badeværelsesfliser belagt med kalk, kan du give badeværelsesfliserne en rengøring og dermed fjerne kalken. Det første, du skal gøre, er at bruse koldt vand over fliserne, så fugerne mellem fliserne bliver fugtige. Lav så en blanding med varmt vand og citronsyre og brug en svamp til at vaske kalken af fliserne. Vask fliserne efter med vand og sæbe og skyl efter med koldt vand. Hvis der er mere kalk tilbage på fliserne, så gentager du rengøringsprocessen.
Bliver fugerne i din bruseniche nemt grimme af kalk og snavs, er her et lille tip til at holde dem hvide i lang tid efter hver rengøring: Når fugerne er tørret helt op efter rengøring med citronsyre-blanding, gnider du dem alle godt med et stearinlys. Stearinen fungerer som et lag voks, der holder skidt og kalk væk i lang tid efter rengøringen.

Rengøring af toilettet

Toilettet er et af de sidste steder, du skal gøre ren på badeværelset. For at give toilettet en rengøring skal du starte med at vaske toiletkummen og undersiden af toiletbrættet med wc-rens og skylle efter med koldt vand. Bagefter hælder du wc-rens rundt i hele toiletkummen og under kanten af toilettet, hvorefter du lader det stå og arbejde i 20 minutter. Når de 20 minutter er gået, så trækker du ud i toilettet, mens du skrubber toiletranden. Herefter laver du en blanding af universalrengøringsmiddel og vand, og med blandingen vasker du toilettet udenpå og indeni. Afslutningsvis tørrer du toilettet af med koldt vand.

Har dit toilet synlige spor, så kan du fjerne dem ved at gøre de pågældende områder våde og ligge toiletpapir henover. Over toiletpapiret hælder du eddike eller eddikesyre, som du lader sidde i en halv time. Når den halve time er gået, så skrubber du løs, og dit toilet er som nyt.

rengøring af badeværelset

Lignende artikler...

badeværelse

Hvad koster et nyt badeværelse?

Læs her
8 ting du skal overveje inden du renoverer badeværelset

8 ting du skal overveje, inden du renoverer

Læs her
fjern kalk på badeværelset

Sådan fjerner du kalk på badeværelset

Læs her
Få en god morgen på badeværelset

Guide: En god morgen på badeværelset

Læs her
sommerhusbadeværelse

Sådan indretter du et sommerhusbadeværelse

Læs her
Forny badeværelset for under 5000

Forny badeværelset for under 5.000,-

Læs her
skab wellness derhjemme

Skab wellness-følelse derhjemme

Læs her
Sådan indretter du et indbydende gæstetoilet

Indret et indbydende gæstetoilet

Læs her
sådan får du et bedre vandtryk på badeværelset

Sådan får du et bedre vandtryk

Læs her
Optimal varme med gulvvarme

Få optimal varme med gulvvarme

Læs her
Guide til badekar

Guide: Find det perfekte badekar

Læs her
rengøring af badeværelset

Guide: Gør optimalt rent på badeværelset

Læs mere
Forny badeværelset for under 10000

Forny badeværelset for under 10.000,-

Læs her
tips til at vælge den rigtige bruser

Guide: Sådan vælger du den rigtige bruser

Læs her
badeværelse i nordisk stil

Skab et badeværelse i ægte nordisk stil

Læs her
Autoriseret vvs installatør

Lad en autoriseret VVS installatør installere

Læs her
Sådan ordner du et stoppet toilet

Guide: Sådan ordner du et stoppet toilet

Læs her
3 tips til lys på badeværelset

3 tips til mere lys på badeværelset

Læs her
Hvilken badeværelsesventilator skal jeg vælge

Guide: Vælg den rigtige badeværelsesventilator

Læs her
Sådan indretter du et lille badeværelse

Sådan indretter du et lille badeværelse

Læs her
Få tips og gode råd

Tilmeld dig VVS Mesters nyhedsbrev, og få inspiration, produkttips og gode råd til energiforbedringer.