Dit drømmebadeværelse starter her

Bestil Badarkitekt

Fjern kalk på badeværelset

Kalk kan være en af de største fjender på badeværelset. Men det behøver det ikke at være. Du kan nemt undgå kalk fuldstændig. Er skaden sket? Så læs med her og få gode råd til at komme af med kalken.


badeværelse

Sådan holder du kalken nede

Første step mod kalk er at holde den nede. Her er det altid en god ide at aftørre termostat og brusearmatur, når du har været i bad, for at holde kalken på et minimum. En hurtig tur med en klud alt det kræver. Det samme gælder, hvis du har en glasvæg eller glaslåge til brusenichen. Denne kan hurtigt blive meget tilkalket og vil fremstå pænere i længere tid, hvis du husker at aftørre den. Ligeledes kan du med fordel tørre vandpletterne af spejlet, så snart de kommer, i stedet for at lade dem sætte sig til pletter. Hvis du fjerner dem med det samme, skal der ikke andet end et tørt håndklæde eller viskestykke til.


badeværelse

Er skaden sket? Sådan fjerner du kalk

Er skaden sket og er dit armatur helt kalket til, skal du være opmærksom på, at det ikke er alle rengøringsmidler, du bare kan anvende til at rengøre armaturet. De fleste bruger eddike eller citronsyre, når de skal rengøre badeværelset og fjerne kalk, da det både er effektivt og miljøvenligt – og det er det også til en lang række ting, såsom fliserne og håndvasken. Det er dog ikke alle materialer, der er lige glade for skrappe rengøringsmidler.


Fjern kalk fra dit armatur uden at ødelægge belægningen

Er det dit nye håndvaskarmatur, der skal have fjernet kalk, bør du for en sikkerheds skyld undgå eddike og citronsyre, da det i nogle tilfælde kan ødelægge belægningen. I stedet kan du med fordel anvende varmt vand og helt almindeligt sæbe. Det burde kunne fjerne kalken. Ligeledes skal du passe på fugerne, når du rengør fliserne med eddike og citronsyre. Her kan du med fordel gøre fugerne våde, så de bliver mættet med vand. På denne måde tager de ikke imod syren, og du kan således roligt rengøre dine fliser uden at bekymre dig om at ødelægge fugerne.


armaturer

Undgå kalk fuldstændig

Bor du i et område med meget kalk, såsom Aarhus, Hvidovre, København eller Middelfart, kan det være svært at holde kalkpletterne nede – også selvom du jævnligt tager rengøringshandskerne på og giver fliser, armatur og bruser en omgang. Men der er en løsning.

Best Water Technology (BWT) har specialiseret sig i at komme kalken til livs. Et BWT blødgøringsanlæg går simpelthen ind og renser vandet i dit hjem, så der kommer mindre kalk i vandet. På den måde kan du slippe for ugentligt at skulle pudse utallige kalkpletter af armaturet og fliserne på badeværelset samt afkalke den tilstoppede bruser. Kort sagt: Du kan bruge tiden på noget andet end rengøring af kalk på badeværelset.


Ønsker du nemmere rengøring?

Drømmer du om at få installeret et BWT blødgøringsanlæg, undgå kalk og dermed lette rengøringen – eller ønsker du blot at høre mere om det. Så tag fat i din lokale VVS Mester, der kan hjælpe med installationen.


Kom godt i gang med nyt badeværelse

Få hjælp til at gøre badeværelsedrømmen til virkelighed

Badeværelset er husets mest personlige rum, men indretningen ofte det modsatte. Med Badarkitekten kan du nemt og hurtigt få et unikt bademiljø, der passer lige til dig, din stil og dit budget.

Læs mere

Lignende artikler