Dit drømmebadeværelse starter her

Bestil Badarkitekt

Sådan indretter du sommerhusbadeværelset optimalt

Sommerhusbadeværelset er ofte lille og svært at indrette optimalt. Står du over for en renovering eller en modernisering af badeværelset i sommerhuset, giver vi dig her nogle tips og idéer til at indrette det perfekte sommerhusbadeværelse.


baedværelse

Det rette armatur – vælg med varmtvandsbeholder

Er du sommerhusejer er du sikkert bekendt med at stå under bruseren og pludselig løbe tør for varmt vand, fordi varmtvandsbeholderen er tom. Det samme kan ske, når du skal have vasket sæben af fingrene under håndvaskarmaturet. Med eksempelvis Oras Safira, der er udformet som et klassisk 1-grebs håndvaskarmatur, undgår du dette, da der med håndvaskarmaturet medfølger en varmtvandsbeholder. Det oplagte valg til sommerhusets badeværelse.


Simpel og lille vask

Når du skal vælge vask til det lille badeværelse i sommerhuset, så gå efter en lille vask i et enkelt design, uanset om du er på udkig efter en hjørnevask eller en almindelig vask. Den lille vask opfylder præcis samme behov som en almindelig størrelse vask, men fylder langt mindre og giver dig således mere plads til opbevaringsmuligheder – eller en ordentlig bruseniche, hvor du slipper for at bade oven på toilettet. Hvis badeværelset er ekstra lille, så undgå vaskeskab under vasken og sæt i stedet hylder op. Ganske enkelt: Løft tingene op fra gulvet og få badeværelset til at syne større.

Kan du ikke undvære vaskeskabet, der kan være praktisk til håndklæder, toiletpapir eller lignende, så vælg ét af de helt små modeller, hvor vask og vaskeskab næsten går ud i ét. Du finder dem eksempelvis blandt Ifö's badeværelsesmøbler, hvor du kan få vaskeskabet helt ned til en bredde på 40 cm.

håndvask

Udnyt vægpladsen

Når gulvpladsen er trang er det som nævnt ovenfor altid en god ide at udnytte vægpladsen i stedet. Så få plads til tandbørsteholderen, sæbedispenseren og hvad du ellers skal have plads til ved at sætte hylder op i stedet for at fylde gulvet med et badeværelsesmøbel. Du kan med fordel vælge at placere en hylde mellem vasken og spejlet (som jo oftest er placeret over vasken) for på den måde at udnytte vægpladsen bedst muligt, uden at det kommer til at se alt for tyngende ud. Du kan naturligvis også købe et spejlskab og på den måde få 2-i-1. Ganske enkelt, udnyt væggene til at få mere opbevaring.


Fyld de små kroge ud

Er der trange kroge på badeværelset i dit sommerhus? Eller måske er der et skævt indhak, der ikke rigtig kan bruges til noget? Hæng håndklædekroge, håndkædestænger eller tilpassede hylder op og udnyt på den måde al pladsen på det lille badeværelse.


håndkædekrog

Skal BadArkitekten hjæpe med badeværelset?

Er du ikke selv den store haj til at indrette eller har du bare brug for et ekstra syn på tingene? Du kan få hjælp af BadArkitekten, der er uddannet til at indrette badeværelser, så de stemmer overens med de forventninger ejeren har. Du kan få  inspiration, idéer og skitser på den perfekte indretning til lige netop dit badeværelse – også i sommerhuset - uanset om badeværelset er lille eller stort.


Kom godt i gang med nyt badeværelse

Få hjælp til at gøre badeværelsedrømmen til virkelighed

Badeværelset er husets mest personlige rum, men indretningen ofte det modsatte. Med Badarkitekten kan du nemt og hurtigt få et unikt bademiljø, der passer lige til dig, din stil og dit budget.

Læs mere

Lignende artikler