Dit drømmebadeværelse starter her

Bestil Badarkitekt

8 ting du skal overveje, inden du renoverer badeværelset

Inden du går i gang med en renovering af badeværelset, så bør du overveje, hvordan istandsættelsen af dit badeværelse skal gribes an. Her finder du en liste over, hvad du skal tænke over i forbindelse med renovering af badeværelset.

Planlæg indretningen inden renoveringen

Inden du går i gang med den store renovering af badeværelset, så skal du overveje, hvilken indretning du ønsker på badeværelset. Du bør f.eks. tænke over, om du ønsker en eller to håndvaske, om der skal mere lys ind på badeværelset, om du vil have et badekar ind, eller om badeværelset skal udvides med en ekstra bruser.

Tænk også gerne over, om der er noget, du har savnet på dit tidligere badeværelse. Har du f.eks. manglet opbevaringsplads, så er det fordelagtigt at få flere skabe ind på badeværelset i forbindelse med renoveringen.

Ting der er værd at overveje, inden du går i gang med en renovering af badeværelset

Vælg en enkelt stil, når du renoverer badeværelset

Ved en renoveringen af badeværelset skal du beslutte, hvilken stil badeværelset skal have. En god ide er at tænke i funktionalitet og enkelhed. Ved at vælge en enkel stil får du et badeværelse, der holder moden i mange år. Så du kan med fordel overveje at gå efter den skandinaviske og minimalistiske stil.

Vælg vandbesparende løsninger ved renovering

Du kan med fordel tænke i vandbesparende løsninger under renoveringen af badeværelset. Ved vandbesparende løsninger kan du nemlig i fremtiden spare på badeværelses vandforbrug. Du kan derfor med fordel skifte dit toilet ud med et nyt, som er mere vandbesparende. Også vandhanen kan du udskifte til en ny, der regulerer vandet fra vandhanen.

Tag en arkitekt med på råd ved renovering af badeværelset

Det er en god investering at tage en professionel arkitekt med på råd, når du skal i gang med renoveringen af badeværelset. Ved at have en arkitekt med på råd sikrer du dig, at dit nye badeværelse bliver lige, som du havde drømt om. BadArkitekten hjælper dig nemlig med at få materialer, indretning og farver til at blive en smuk indretning, som matcher din personlige stil. Ved at tage en arkitekt med på råd kan du selvfølgelig også være helt tryg ved og sikker på, at dit nye badeværelse overholder de gældende krav og regler for vådrum.

Få en byggeleder og byggesagkyndig med i renoveringsprocessen

En renovering af badeværelset involverer ofte bl.a. vvs-installatør, tømrer, murer og maler. For at du undgår spildtid i forbindelse med renoveringen, så er det anbefalelsesværdigt, at du får en byggeleder til at styre arbejdet. Og ikke mindst er det vigtigt, at du får en byggesagkyndig til at kontrollere, at hver enkelt arbejdsopgave er korrekt udført. En byggesagkyndig kvalitetstjekker arbejdet, og det giver dig tryghed for, at du ikke ender i en uheldig situation.
Ting der er værd at overveje, inden du går i gang med en renovering af badeværelset

Lav et budget over renoveringen

I forbindelse med renovering af dit badeværelse så er det en god ide at overveje, hvor meget badeværelset må koste. Du kan med fordel indhente tilbud og herefter lave et byggebudget, hvor du stiller alle udgifterne op. Tag i din prisberegning højde for, at mange priser opgives uden moms. Husk også at du gennem din lokale VVS Mester nemt og enkelt kan finansiere dit badeværelse.

Få en forsikring ved renovering af badeværelset

Ved en renovering er det en god ide at tegne en forsikring, der dækker de eventuelle skader, der kan opstå under et byggeprojekt. Især når der er vand involveret i renoveringen, så er en forsikring vigtig. Den forsikring, du skal tegne, kaldes en risk- eller entrepriseforsikring, og vil højst sandsynligt kunne tegnes gennem dit eget forsikringsselskab.

Benyt en autoriseret VVS-installatører til renovering af badeværelset

Uanset om du skal have lavet en hel renovation af badeværelset, eller om du blot skal have opfrisket nogle ting på badeværelset, så er det vigtigt, at du har en autoriseret VVS-installatør med på råd. En forkert konstruktion kan nemlig hurtigt koste mange penge. Det er en stor fordel at få udført hele renoveringen af badeværelset professionelt. På den måde sikrer du dig, at alt på badeværelset er korrekt, og at din forsikring dækker, hvis der opstår skader på dit badeværelse.

Ifølge loven er det desuden et krav, at meget af det arbejde, der laves på et badeværelse, skal laves af en autoriseret installatør. Således skal en autoriseret VVS-installatør udføre de faste dele af vvs-installationer, en autoriseret elinstallatør skal udføre de faste dele af elinstallationerne, og en autoriseret kloakmester skal tage sig af næsten alt kloakarbejde.

Når du bestiller BadArkitekten er du altid i sikre hænder. Alle de mestre, der udfører BadArkitektens arbejde, er nemlig autoriserede og garanterede, og der skaber sikkerhed for dig.

Kom godt i gang med nyt badeværelse

Få hjælp til at gøre badeværelsedrømmen til virkelighed

Badeværelset er husets mest personlige rum, men indretningen ofte det modsatte. Med Badarkitekten kan du nemt og hurtigt få et unikt bademiljø, der passer lige til dig, din stil og dit budget.

Læs mere

Lignende artikler