Dit drømmebadeværelse starter her

Bestil Badarkitekt

Trend: Indret badeværelset med farver

Badeværelset er et rum, hvor det er tilladt at eksperimentere med farver. Farver på badeværelset er yderst populære, fordi de skaber kontrast og indbyder til glæde samt god atmosfære. Men du behøver slet ikke en lave en hel renovering af badeværelset for at få farver ind. Selv små ændringer i indretningen kan give et flot, farverigt badeværelse.

Indret badeværelset med farver

Skab liv på badeværelset med farver

Farver på badeværelset skaber liv, stemning og personlighed. I dette år er flere farver in. Både de rolige nuancer som grå, sort, hvid og træ, men også de lyse nuancer i lyseblå og pastelfarver, de mørke nuancer i mørkeblå og mørkebrune og ikke mindst gul og mørkerød er dette års hotteste farver. Desuden er den flotte og smukke B56 Ametyst, som er lilla, en farve vi vil se meget mere til i dette år. Farven er ovenikøbet kåret som Årets Farve 2017 af Dyrup.

Årets farver skal indgå i hele hjemmet og dermed ikke kun i stuen og i soveværelset. På badeværelset kan årets farver indtræde i mange afskygninger. Eksperimenter blot med at få farverne ind gennem maling, accessories, håndklæder og møbler.

Indret badeværelset med farver

Pift dit badeværelse op med farver gennem maling

Et godt sted at starte, når du indretter dit badeværelse med farver, er at male væggene i en ny, spændende farve. Malingen sætter hele rammen om badeværelset, og en ny farve på væggene kan ændre hele stemningen på dit badeværelse. BadArkitekten foreslår, at du eksperimenterer med en helt ny farve, når du indretter dit badeværelse med farve. En godt udgangspunkt er at male væggene i en farve, der komplementerer klinkerne. Er dine klinker på badeværelset f.eks. hvide, så kan du f.eks. pifte badeværelset op med en dyb grøn farve på væggene.

Husk også på at farver påvirker stemningen i et rum. Det er derfor en god ide at tænke over, hvilken stemningen og energi du ønsker, at badeværelset skal udsende, inden du maler væggene på badeværelset. Der er nemlig stor forskel på, om du maler med varme eller kolde farver. Varme farver er kendetegnet ved gul, gulorange, orange, rødorange, rød og rødviolet. De varme farver associeres med spænding, energi og lidenskab. De kolde farver er derimod kendetegnet ved lilla, blåviolet, blå, blågrøn, grøn og limegrøn. De kolde farver er kendetegnet ved ro og afslapning.

Få et nyt look på badeværelset med badeværelsesmøbler i farver

Badeværelsesmøbler er gode til at indrette badeværelset med farver. Badeværelsesmøbler i farve giver en helt ny dynamik til badeværelset, og det bliver hurtigt rummets samlingspunkt. BadArkitekten foreslår Dansani Kantate Badeværelsesmøbel med 2 skuffer i Coffee, som er et flot og smart badeværelsesmøbel i mørkt træ. Også DansaniI Zaro Vaskeskab til Cadenza 2 Skuffer i grå gummi, som er et moderigtigt og elegant badeværelsesmøbel i grå, vil give et stilfuldt look på badeværelse. Begge badeværelsesmøbler skaber med deres farve et flot tvist til badeværelset, som med garanti vil blive lagt mærke til.

Indret badeværelset med farver

Indret badeværelset med et armatur og en håndbruser i smarte farver

Dit armatur og din håndbruser er ikke blot praktiske installationer på badeværelset, men kan med nye farver blive centrale design-elementer. Især blyfri håndvaskarmatur i messing vil skabe en flot kontrast på badeværelset. Også brusebadet kan hurtigt blive til en helt ny oplevelse. Prøv bare at skifte håndbruseren ud til en ny farve, som eksempelvis den gule fra GROHE Rainshower. Husk, inden du renoverer badet, at afstemme de farver du ønsker at benytte, så du er sikker på at de passer sammen, når badet står færdigt. Her er det en god ide at holde sig til maksimalt tre gennemgående nuancer, og lade dem gå igen på flere elementer.

Indret badeværelset med farver

Giv dit badeværelse et farveløft med lamper og et farverigt toiletsæde

Selv små ændringer på badeværelset gør, at farverne træder frem og bliver iøjnefaldende. BadArkitekten anbefaler, at du pifter badeværelset op med farvede lamper. Også toiletsædet er en formidabel måde at få farve ind på badeværelset, og toiletsædet kan let som ingenting udskiftes. Pressalit Scandinavia PLUS Toiletsæde blå og Pressalit Spira Toiletsæde sort er begge to farverige toiletsæder, der med deres blå og sorte farve skaber et flot og farverigt badeværelse, og som nemt kan benyttes til at skabe sammenhæng med en ny vægfarve.

Pift badeværelset op med tilbehør i farver

Tilbehør er en fantastisk måde at få farver ind på badeværelset. De færreste tænker over at benytte kunst og plakater på badeværelset også. Men faktisk er farverige billeder en nem måde at introducere farver på badet. Billederne er nemme at hænge op og desuden nemme at udskifte, hvis du senere vil have en ny farve ind på badeværelset. Er dine håndklæder i en neutral farve, er dette samtidig et nemt sted at starte, hvis du vil introducere nye farver på badeværelset. Her skaber du nemt en sammenhæng på badeværelset ved at vælge håndklæder i samme farve som væg eller klinker.
Indret badeværelset med farver

Få inspiration til farver på badeværelset med BadArkitekten

Søger du inspiration til, hvordan du let og enkelt kan få farver ind på badeværelset, så kan BadArkitekten give dig gode råd. BadArkitekten er uddannet i at designe og indrette badeværelser, og er derfor det oplate valg for dig, der selv har svært ved at indrette drømmebadeværelset, eller dig der har brug for lidt ekstra inspiration.


Kom godt i gang med nyt badeværelse

Få hjælp til at gøre badeværelsedrømmen til virkelighed

Badeværelset er husets mest personlige rum, men indretningen ofte det modsatte. Med Badarkitekten kan du nemt og hurtigt få et unikt bademiljø, der passer lige til dig, din stil og dit budget.

Læs mere

Lignende artikler