Dit drømmebadeværelse starter her

Bestil Badarkitekt

Sådan giver du badeværelset en rengøring

Badeværelset er et af de rum i hjemmet, hvor rengøring er meget vigtig. Vi guider dig til, hvordan du let giver badeværelset en ugentlig rengøring.

Giv badeværelset en ugentlig rengøring

Rengøring på badeværelset er vigtigt for ikke at overføre bakterier fra badeværelset og ud i hjemmet. For at holde en rimelig hygiejne og holde bakterierne på badeværelset nede, bør du give badeværelset en rengøring mindst én gang om ugen. Når du gør badeværelset rent, så husk at skifte klud undervejs. Brug også gerne handsker under rengøring, da rengøringsmidler er skrappe for hænderne.

Rengøring af håndvasken og afløb

Når du skal rengøre håndvasken, så start med at lave en blanding af universalrengøringsmiddel og vand. Vask så håndvasken og armaturet i blandingen, skyl efter med koldt vand, og tør til sidst håndvasken og armaturet ren med et viskestykke.

Også afløbet kan du let give en rengøring. For at gøre afløbet rent, skal du bruge flydende afløbsrens. Du starter med at tænde for vandhanen for at skylle afløbet igennem, hvorefter du hælder en halv liter afløbsrens ned i afløbet. Skyl metalbelægningerne rene inden du lader afløbet stå i en time. Når der er gået en time, skyller du afløbet efter med varmt vand. Er dit afløb ikke helt rent, så gentager du blot processen.

sådan gør du rent på badeværelset

Rengøring af spejle

Når du skal give spejlet en rengøring, så kan du lave en blanding af vand og universalrengøringsmiddel. Med en svamp vasker du så glasset ned med blandingen. Herefter kan du skrabe glasset rent med en vinduesskraber og til sidst pudse spejlet med et tørt viskestykke. Er spejlet ikke så beskidt, så kan du i stedet gøre spejlet rent ved at anvende vinduesrens, som du sprayer på et rent viskestykke og pudser glasset med.

Rengøring af badekar og bruseniche

Badekar og brusenichen kan du give en rengøring ved at lave en blanding af universalrengøringsmiddel og vand, som du tørrer badekarret og brusenichen af med. Bagefter skyller du efter med koldt vand.

Er der kalk på brusehovedet, fjerner du kalken ved at lægge brusehovedet i en spand med halvt eddike og halvt vand. Brusehovedet skal ligge og trække en halv time i blandingen. Når du tager brusehovedet op fra spanden, skal du skylle brusehovedet efter med vand.

Også kalk omkring risten i brusenichen kan du let fjerne. For at fjerne kalk omkring risten starter du med at gøre de områder, hvor der er kalk, våde. Bagefter lægger du papir over de våde områder, og ovenpå papiret hælder du eddike på. Eddiken skal stå og trække i 20 minutter, hvorefter du skrubber med en svamp. Til slut vasker du risten efter med rent vand.

rengør badeværelset

Rengøring af badeværelsesfliserne

Er dine badeværelsesfliser belagt med kalk, kan du give badeværelsesfliserne en rengøring og dermed fjerne kalken. Det første, du skal gøre, er at bruse koldt vand over fliserne, så fugerne mellem fliserne bliver fugtige. Lav så en blanding med varmt vand og citronsyre og brug en svamp til at vaske kalken af fliserne. Vask fliserne efter med vand og sæbe og skyl efter med koldt vand. Hvis der er mere kalk tilbage på fliserne, så gentager du rengøringsprocessen.

Bliver fugerne i din bruseniche nemt grimme af kalk og snavs, er her et lille tip til at holde dem hvide i lang tid efter hver rengøring: Når fugerne er tørret helt op efter rengøring med citronsyre-blanding, gnider du dem alle godt med et stearinlys. Stearinen fungerer som et lag voks, der holder skidt og kalk væk i lang tid efter rengøringen.

Rengøring af toilettet

Toilettet er et af de sidste steder, du skal gøre ren på badeværelset. For at give toilettet en rengøring skal du starte med at vaske toiletkummen og undersiden af toiletbrættet med wc-rens og skylle efter med koldt vand. Bagefter hælder du wc-rens rundt i hele toiletkummen og under kanten af toilettet, hvorefter du lader det stå og arbejde i 20 minutter. Når de 20 minutter er gået, så trækker du ud i toilettet, mens du skrubber toiletranden. Herefter laver du en blanding af universalrengøringsmiddel og vand, og med blandingen vasker du toilettet udenpå og indeni. Afslutningsvis tørrer du toilettet af med koldt vand.

Har dit toilet synlige spor, så kan du fjerne dem ved at gøre de pågældende områder våde og ligge toiletpapir henover. Over toiletpapiret hælder du eddike eller eddikesyre, som du lader sidde i en halv time. Når den halve time er gået, så skrubber du løs, og dit toilet er som nyt.

Kom godt i gang med nyt badeværelse

Få hjælp til at gøre badeværelsedrømmen til virkelighed

Badeværelset er husets mest personlige rum, men indretningen ofte det modsatte. Med Badarkitekten kan du nemt og hurtigt få et unikt bademiljø, der passer lige til dig, din stil og dit budget.

Læs mere

Lignende artikler